elliandren.blogg.se

En blogg om livet, framför allt mitt.

Sep. 28, 2013

Publicerad 2013-09-28 20:16:30 i Allmänt,

Imorse när jag vaknade så kändes världen upp och ner. Jag kände en doft som påminde mig om ett hus någonstans men jag kommer inte ihåg varför jag kommer ihåg det huset. Jag vet inte vems hus det är eller om jag ens har varit där egentligen. Jag kommer knappt ihåg hur det ser ut ens, jag kommer bara ihåg doften av gräs, flädersaft och sköljmedel. Sen var jag sugen på flädersaft och pannkakor i flera timmar, vilket var underligt för jag tycker inte om varken flädersaft eller pannkakor.

Jag har i alla fall haft en väldigt mysig dag med Hanna! Hanna är en sådan person som jag kan prata med hur länge som helst, samtalsämnena tar bara inte slut. Och jag uppskattar verkligen hennes värderingar och synpunkter på saker och ting. Ola kom förbi lagom till middagen, tacos ofcourse, så nu degar vi i soffan. Hanna har åkt hem. Jag är astrött så jag tror jag ska spendera kvällen precis här, framför tvn med Emmie i knät och en kopp varm choklad. Tror jag. Ha en fortsatt bra lördag allihop! Kram

Tandläkarbesök för Emmie

Publicerad 2013-09-26 08:30:17 i Allmänt,

Åååh jag är förjäkla töntig alltså. Jag har precis varit och lämnat Emmie hos veterinären för att hon ska få tandsten bortskrapat. Det är ju en bra sak, men hur förklarar man det för en hund? Usch, hon är säkert alldeles ensam och rädd. Och frusen. Jag sitter och försöker föreställa mig hur hon pratar med dom andra hundarna genom gallret, lite så som på film ni vet. Hoppas det finns en mexikansk nakenhund där, dom brukar hon vara svag för. Min lilla plutt. Nej, nu ska jag skärpa mig, hon är faktiskt en vuxen hund och veterinärerna är snälla. Hon har det säkert hur bra som helst, som världens lyxhotell! Japp, så är det bestämt. 
 

Utgångspunkten och nya skor

Publicerad 2013-09-25 12:46:41 i Allmänt,

Hello my darlings! Visst har vi en riktigt fin höst än så länge? Jag tycker det blev kallt väldigt fort. För bara några veckor sen kunde man bada i poolen, inatt var det frost. Men det gör inget, det känns tvärt om ganska skönt. Jag har fått en och annan kommentar om mina gummistövlar... Har inte haft några höstskor så det fick bli stövlarna. Så idag har jag köpt mig ett par höstskor så nu kan ni fan inte säga något längre!;) inga superfina eller särskilt dyra, men varma, sköna och väldigt Ellinoriga, så jag är nöjd! Och det är i alla fall inte gummistövlar. Jag måste köpa mig en jacka också... Hittade inte en enda i hela kungälv som jag tyckte om. Hur svårt ska det vara menar jag? Nej, det är inte tillräckligt kallt för en tjock vinterjacka och nej, det är inte tillräckligt varmt för en liten tunn skinnjacka.

Jag var på Utgångspunkten också. Dom är lite som arbetsförmedlingen men tar mer hänsyn till saker som till exempel agorafobi. Hittade en kul skylt till tvålen inne på toaletten...

Just nu sitter jag och dricker kaffe ur en mugg som jag har haft så länge jag kan minnas. Världens finaste mugg! Ha en fortsatt bra dag allihop, kram på er<3

Underliga drömmar

Publicerad 2013-09-24 11:47:34 i Allmänt,

Inatt har jag varit på en riktig livsresa och träffat människor från olika delar av mitt liv, några som jag inte skänkt en tanke på flera år. Det var förstås i en dröm, men det var en väldigt häftig dröm. Jag vaknade i en säng som inte var min egen, rummet var ganska mörkt och svalt. Bredvid mig låg två personer men jag kunde inte se vilka det var. Jag gick upp och ut till en lång korridor och ut ur väggen klev ett gäng människor som jag känner från gymnasiet, alla med gitarrer och mycket smink, men dom verkade inte kunna se mig. I ett litet kök satt personer som jag inte direkt kan säga att jag känner, bara sett och kanske sagt tre ord till. Dom kom från Kärna, där jag växte upp. Längst bort i korridoren fanns ett rum med en tv och stora fåtöljer, där satt några av mina gamla lärare från olika skolor. Dom drack whiskey och åt godis, en av dom reste sig och tittade rakt förbi mig och skrek på några som var bakom mig, men när jag vände mig om för att se vilka dom var så var dom redan borta, och jag var i andra änden av korridoren. Där satt alla mina bilintresserade vänner och grillade. Jag tyckte det var underligt eftersom att dom var inomhus, men det verkade inte vara något som bekymrade dom. Och så fortsatte drömmen. Rum efter rum av människor jag känner eller en gång har känt eller kanske bara träffat. Det var häftigt. 
 

Sep. 23, 2013

Publicerad 2013-09-23 21:45:52 i Allmänt,

Morr och suck! Fick ett sms från 3 där det stod att jag överskridit mängden data jag får använda den här månaden så nu har jag inget nät om jag inte är i närheten av wifi. Det är faktiskt ganska irriterande, men helt klart överkomligt! Och det är ju bara under några dagar:) men om jag inte svarar på snapchat eller facebook så är det därför!

Jag är fett nöjd med dagen, vinden är städad och jag har börjat läsa en helt fantastisk bok som heter En man som heter Ove. Jag har nog aldrig skrattat lika högt och gråtit lika hejdlöst till en bok innan. Så nu ska jag fortsätta att bekanta mig med Ove och hans grannar, ha en bra kväll allihop! Kram på er<3

Sep. 23, 2013

Publicerad 2013-09-23 14:54:14 i Allmänt,

Idag rensar jag på vinden! Just nu har jag lunchpaus, är helt svettig av allt grejande... På vinden i mitt hus är det väldigt lågt i tak så man måste gå böjd hela tiden och jag är faktiskt tillräckligt gammal för att få ont i ryggen efter ett par timmars pensionärsgång. Men nu har jag ätit klart så nu ska jag fortsätta! Skriver något mer vettigt sen, kram på er!

Sep. 22, 2013

Publicerad 2013-09-22 10:21:28 i Allmänt,

Godmorgon allihop, har ni sovit gott? Ni är säkert inte ens vakna än, det är ju ändå söndag! Eller jo, Alex är säkert vaken, hon är alltid vaken tidigt. Jag har haft en bra men trött helg! Fredagen avslutades på ett mycket trevligt sätt hos Tobbe med Nina, Edge och Jony, vi hade tacokväll och åt tårta för Jony fyllde år. Sen kollade vi klipp på youtube hela natten... Jag somnade.

Igår åkte jag och Tobbe och hälsade på Emma i hennes studio. Hon har det verkligen jättefint, det blev saftkalas och Edge och Nina kom förbi. Sen åkte vi hem till Nina och käkade middag och dom lekte med sina kameror, fotonördar som dom är. Men det var kul:) idag tänkte rida och städa lite i mitt hus, sen vill jag nog bara filmmysa. Är jättetrött, har sovit alldeles för lite. Ha en bra dag allihop, kram på er!

Gårdagen och dagen

Publicerad 2013-09-20 14:43:48 i Allmänt,

Sådär, nu är jag hemma och har duschat, nu kan jag äntligen skriva lite mer om igår och idag! Jag ber om ursäkt, speciellt till Sofie, för mina två cliffhangers! 
 
Vi börjar väl med igår. Igår så var jag först hos Nema hela förmiddagen, det var jättetrevligt. Vi satt och pratade om livet och alla dess vändningar, käkade lunch och jag fick smaka på tysk ostkaka och det var ungefär hundra gånger godare än svensk. Vi spelade ett asroligt spel som jag inte spelat sen jag var liten, man har varsin sida av en spelplan med massa små skålar i, där det ligger små kulor som man ska samla på sig. Wow vilken fruktansvärt dålig beskrivning... Jaja, jag lägger upp en bild, någon kanske vet vad jag pratar om. Sen efter spelandet och pratandet och tarotkortläsandet så kom då den fruktansvärt sorgliga biten, nämligen att säga hej då. Nema flyttar till Dublin idag och ska vara borta i ett år. Jag kommer att sakna henne något fruktansvärt. Det är allt jag har att säga om det. 
 
Så idag då... Om jag ska berätta om idag så måste jag nog börja med att berätta att jag drog på mig en urinvägsinfektion för ett par dagar sen. Men efter flera liter citronvatten och tranbärsjuice så tyckte jag ändå att det kändes mycket bättre, fram till igår eftermiddag, då jag började få rätt ont i nedre delen av magen och ryggen. Tydligen ska man uppsöka en läkare om man har urinvägsinfektion och får ont i ländryggen, för då kan det vara njurbäckeninflammation, men jag hade ingen feber eller något så jag avvaktade ändå. Det var ingen rolig natt. Jag vaknade vid 4 imorse och kunde inte somna om så jag vandrade runt i mitt hus som en äggsjuk höna tills klockan blev tillräckligt mycket för att äta frukost och åka in till vårdcentralen. Jag var där tidigt så jag var på plats 4 i kön, men jag fick ändå vänta väldigt länge. Jag började bli något fundersam när även dom som kommit dit efter mig fick gå in före. Till slut kom en sköterska ut och det visade sig att det blivit något fel så datorn hade på något sätt hoppat över mitt namn... Men efter att dom upptäckt det så fick jag komma in jättesnabbt. Jag fick träffa två läkarstudenter, dom frågade mig innan om det gick bra och det klart det gjorde, dom måste ju få öva. Så efter att vi pratat om mina problem och väntade på min tur i labbet så fick dom låna mig för att öva på helkroppsundersökningar. Det låter nog betydligt snuskigare än vad det var. Det var dom vanliga grejerna, känna på halsen och nacken, lyssna på hjärta och lungor, kolla mun och svalg, testa reflexer osv. Det var riktigt roligt mitt i min misär. Men sen fick jag gå till labbet och resultaten därifrån var nästan skrattretande. Det visade sig att jag hade urinvägsinfektion och antagligen extra jobbig ägglosningsvärk med en liten touch av matförgiftning. Så vi skrattade åt oturen/turen, jag fick antibiotika och sen fick jag åka hem och ta värktabletter. 
 
Så där har ni min dag än så länge. Ha nu en fortsatt trevlig eftermiddag och kväll! kram!
Aa just det, Nema flätade mitt hår igår, det blev riktigt fint tyckte jag!:)
 

Sep. 20, 2013

Publicerad 2013-09-20 09:53:50 i Allmänt,

Godmorgon på er, jag hoppas att ni haft en bättre morgon än vad jag har! Eller ja.. Slutet av morgonen har varit riktigt angenämt, det var början som var kass. I alla fall, jag sitter på vårdcentralen, men jag får berätta mer sen, nu kommer snart min läkare plus två väldigt trevliga läkarstudenter och ropar upp mig. Kram på er så länge!

Sep. 19, 2013

Publicerad 2013-09-19 23:44:07 i Allmänt,

Hej allihop, idag har varit en jättebra och jättesorglig dag! Men den tänker jag berätta om imorgon för nu är jag alldeles för trött. Hoppas eran dag varit bra, sov så gott nu! Kram på er

Världens bästa lek!

Publicerad 2013-09-17 16:09:30 i Allmänt,

Hej allihop, idag är jag på sjukt bra humör! Jag och Mattias har börjat med världens bästa lek/agorafobiträning! Jag behöver träna på att göra saker själv och åka till nya platser och sånt så jag förstår att jag klarar av det. Följa vägbeskrivningar till exempel, jag får för mig att jag inte kan sånt, fast egentligen vet jag ju att jag inte är dummare än någon annan så det klart jag klarar det. Så Mattias kom i alla fall med världens bästa idé, nämligen en skattjakt! Han placerar ett föremål någonstans och så får jag en vägbeskrivning eller adress eller liknande och så måste jag åka dit och säga vad det är! Hur kul som helst, så igår fick jag ett sms med en vägbeskrivning och idag har jag varit i kärna bokskogs naturreservat och hämtat min skatt! Riktigt roligt och om man är en nyfiken person som jag så är det helt perfekt:) men nu ska jag fortsätta min dag, hoppas ni mår bra! Kram på er!<3

Back in black!

Publicerad 2013-09-15 19:56:35 i Allmänt,

Okej så som ni vet så har det varit ganska kasst ett tag. Riktigt kasst, jag skulle nog gå så långt som att säga det värsta året jag kan minnas. Ingen motivation, inget hopp och ingen livsglädje. Och till alla er som fått stå ut med mig och mitt mörka emosinne, tack och förlåt. Jag vill gärna skriva ett långt inlägg om hur mycket jag uppskattar att ni finns. Mamma, pappa, Oskar, Matilda, Ola, Alex, Tobbe, Sofie, P2, Nina, Nema, Mattias och alla andra som suttit med mig långt in på kvällarna, skrivit stöttande sms och bara kramat mig när jag verkligen behövt en kram. Jag vill skriva att jag älskar er och jag vill verkligen spinna loss med fjäskerier och sånt, men jag ska inte gå all in cheesy. Så det enda jag tänker skriva är att jag vet inte hur dom som inte har människor som ni i sitt liv ens överlever.

Jag tänkte också skriva att det började släppa idag. Äntligen! Lite hopp, det här kommer att bli bra! Det kommer att ordna sig och jag kommer att kunna leva mitt liv precis som jag vill. Så jag ska färga tillbaka mitt hår till svart för det är så jag vill ha det. Jag ska börja göra saker själv så jag kan leva självständigt och inte vara så beroende av andra. Jag och Alexandra ska börja träna på att åka buss och så småningom ska jag gå till krig mot bilköerna. Så åt helvete med agorafobi och åt helvete med depression och hopplöshet! Åt helvete med allt som är dåligt.

Puss och kram på er allihop!

Sep. 13, 2013

Publicerad 2013-09-13 16:15:12 i Allmänt,

Jag måste hitta ett nytt sätt att hantera mina fobier på. Inte ett nytt sätt att jobba mot det, jag vet vad som gäller där. Steg för steg, varje dag och bara kämpa på. Det är inte det jag menar, utan jag menar att jag måste hitta ett sätt att hantera hur jobbigt det är. Mina problem har aldrig förut gjort mig särskilt olycklig utan det har alltid känts som att det kommer bli bättre snart. Nästa år, då jäklar klarar jag det här osv. Jag har aldrig haft svårt att se dom små framgångarna. Men på sista tiden så har det bara känts hopplöst. Jag trodde verkligen att jag skulle ha kommit längre och att det skulle vara bra nu, och det gör mig så ledsen att det inte är så. Och jag har inget intresse av att gå omkring och vara olycklig, då kan det lika gärna kvitta. Men jag kan inte bara stänga av det heller. Så jag måste försöka hitta ett nytt sätt att hantera det för det här är outhärdligt.

Sep. 13, 2013

Publicerad 2013-09-13 11:20:31 i Allmänt,

Fy fan vilken natt... Ont i bröstet och kallsvettats hela natten och drömt mardrömmar om vatten. Jag vill bara somna men vill jag inte riktigt sova för länge heller för då får jag sån där jag-borde-göra-något-av-dagen-ångest. Så nu har jag legat vaken i ett par timmar och klappat på Emmie och Gustav. Jag ska gå upp och gå ut och rida tänkte jag. Jag tänker att om jag går ut och rider Maxe först så går jag in och äter frukost sen, och efter frukosten kan jag gå ut igen och rida Tritill. Sen kan jag städa lite i mitt hus och fortsätta greja på vinden och sen duscha. Sen ska jag hem till Tobbe och så tänkte jag åka förbi garaget... Sen borde den här dagen vara över. Jag känner för bio ikväll men har inte riktigt råd med sånt. Vilket fruktansvärt tråkigt blogginlägg det här är, noll humor och sjukt negativt... Det är nog lika bra jag slutar blogga innan det blir värre. Ha en bra dag allihop och kram på er!!<3

Sep. 12, 2013

Publicerad 2013-09-12 15:09:27 i Allmänt,

God eftermiddag! Om Gandalf var här så skulle han svarat "Vad menar du? Önskar du mig en god eftermiddag eller menar du att det är en god eftermiddag vare sig jag vill det eller inte, eller vill du säga att du känner dig god denna eftermiddag, eller att det är en sådan eftermiddag då man bör vara god?" Och till det så svarar jag alltihop. Så god eftermiddag.

Igår träffade jag några riktiga favoriter, nämligen Nema, Hanna och Christian. Det var väldigt trevligt, vi satt och drack kaffe och pratade på min altan i en evighet och sen förflyttade vi oss ner mot Kungälv och hälsade på Alexandra, för att sedan slå oss ner på en pizzeria och fortsätta prata där, samtidigt som vi avnjöt varsin god, varm pizza. Vi pratade om allt från gamla minnen från vår tid i gymnasiet till sex och sen till jobb och resor. Det var väldigt trevligt:) Nema flyttar snart till Dublin, jag är så sjukt imponerad av det! Och inte nådigt avundsjuk! Men nu ska jag åka ner och handla, ha det bra allihop! Kram<3

Sep. 10, 2013

Publicerad 2013-09-10 23:51:53 i Allmänt,

Hej på er! Jag hade rätt fantastiska drömmar igår natt, det var väldigt trevligt. Många nya tankar och idéer, fast bra sådana. Men vad det handlade om, det får ni inte veta. Vissa saker måste man få ha för sig själv!

Idag när jag kom hem från garaget så var allt så sjukt tyst. Det var så att jag var tvungen att stanna utomhus en stund bara för att lyssna på tystnaden. Jag trivs här. Jag trivs inte i städer, det är bara inte för mig. Landet och skogen känns bättre för i skogen är jag lugn. Och där är det tyst. Wow, vad det känns som att jag försöker vara helt djup och filosofisk nu... Förlåt för det, riktigt så är det inte. Jag tror jag skriver sånt här för att jag precis börjat upptäcka mig själv igen. Känner mig som 13 år i identitetskris. Tragisk! Men sov så gott mina små skogstroll och stadsmöss! Kram

Sep. 09, 2013

Publicerad 2013-09-09 18:56:30 i Allmänt,

Hej mina fina läsare. Jag provade att gå till Löstorp idag igen för att se hur det gick. Jag gick inte riktigt hela vägen, men jag fick i alla fall inte panik. Så nu är det bara att gå där varje dag tills jag klarar hela rundan utan panik igen.

Nu på eftermiddagen har jag rensat bland filmerna som fanns på vinden och det visade sig vara rena guldgruvan! Pokémon, Hajen 2, Turtles, Star wars 4,5 och 6 och massa fler awesome filmer! Så ikväll tänkte jag ha star wars-maraton med mig själv. Och btw, varför slutade man med nappflaska? Hur praktiskt som helst. Nappflaska med vin, lätt värt om man ligger i soffan å degar. Ha en fortsatt bra kväll, vill ni vara med på star wars-maraton är det bara att höra av sig! Hah, nu slog det mig att man kan ju faktiskt använda en vanlig vattenflaska istället för nappflaska. Bra där. Kram på er!

Sep. 08, 2013

Publicerad 2013-09-08 12:49:17 i Allmänt,

Igår var en bra dag. Jag och Tobbe var i Linköping och hälsade på Oskar och Matilda. Det är, som ni vet, inte bara fantastisk för att jag fick träffa två av mina favoritpersoner i världen, utan också för att Linköping var ett väldigt stort steg i mitt eviga krig mot agorafobi. Bilresan dit gick bra men det pågick en strid i mitt huvud hela vägen. Ett ständigt resonerande om att det inte är farligt osv. Men Tobbe var ju med mig och då brukar det mesta fungera. Det kändes lugnt att vara där men det visste jag att det skulle göra, mina tre tryggheter var ju där. Bilresan hem gick också bra, jag tyckte det var lite småjobbigt på sina ställen men det gick, helt utan panik!! Och det känns så bra att jag har så många vänner som bryr sig. Alla är verkligen jättegulliga som önskar en lycka till och hör av sig bara för att kolla hur det går.

Men en sak som jag verkligen inte förstår är att jag vet att jag borde vara jätteglad idag och känna mig stark som klarade av det och allt sånt där. Så varför känner jag mig då så himla ledsen och värdelös? Igår var jag i Linköping och tillbaka. Idag klarade jag inte ens av en halvtimmes promenad till löstorp och tillbaka utan att ha lite småpanik hela vägen. Varför måste jag vara sån här? Snälla, jag vill inte vara sån här, kan inte någon bara ta bort det.

Sep. 05, 2013

Publicerad 2013-09-05 13:09:45 i Allmänt,

Det är ett sånt underbart regn ute just nu. Små, lätta regndroppar som inte stör och inte är jobbiga. Som luktar som en blandning av sommar och höst. Det påminner mig om något, men jag är inte helt säker på vad. 
 
Igår hade jag ingen bra dag alls så det var därför jag inte bloggade. Jag hade sån sjuk huvudvärk, pms och illamående. Huvudvärken gjorde mig faktiskt riktigt nervös för det gjorde bara ondare och ondare, det kändes inte som normal huvudvärk. Och ni vet, så börjar tankarna snurra och till slut sitter man på google och konstaterar att man har en hjärntumör och bara 3 månader kvar att leva. Men det gick över till slut, så ingen hjärntumör, tack gode Gud :) Idag står presentshopping och jobbsökande på schemat! 
 
Jag har funderat lite på sex och singelliv. Något jag tycker är skönt är att dom flesta från min generation är så öppna med allt som gäller sex. Något som stör mig är att dom flesta från min generation är så öppna med allt som gäller sex. Självklart förespråkar jag att man ska kunna prata om sex utan problem, men vad hände med alla gentlemän? Så fort man ändrar sin status på facebook till singel så börjar det trilla in alla möjliga erbjudanden om sex, några är lite mer subtila medans andra verkligen är rakt på sak. Alltså vad i helvete, kan inte någon bara vara lite gullig och bjuda ut en på fika åtminstone? Å andra sidan är det väl bra att dom i alla fall är öppna med vad dom vill, så man kan säga nej direkt istället för att slösa bort två timmar på att fika med någon för att sedan behöva säga nej... Jag vet inte riktigt vad det är som stör mig egentligen, det är ju ett väldigt delikat problem. Jag tror det är hela grejen, att ragga på folk på facebook och bestämma att man ska ses för sex. Hela situationen är ju så avtändande och desperat på något vis. Och sen stör det mig att många inte kan ta ett nej, utan dom försöker och försöker och det spelar ingen roll hur tydlig man är med sitt nej. Jag brukade tycka om sex, nu känns tanken på det mest jobbig och awkward. Men men, när rätt kille eller tjej dyker upp så.. Vem vet? 
 

Till dig

Publicerad 2013-09-03 20:02:00 i Allmänt,

Du behöver en kram idag. Och eftersom att jag inte är där du är så kan jag inte krama dig. Så det här blogginlägget är till dig, min vän. Allting kommer att bli bra, det är så för att vi inte kan låta det vara något annat. Vi kan skriva långa, invecklade meddelanden till varandra om vilka eventuella mått och steg vi ska ta på vår väg mot en framtid, och om vilken sorts framtid det är vi vill åt. Vi kan lyssna på varandra i flera timmar och prata om hur det går och hur vi mår. Vi kan skicka oändligt mycket bilder till varandra för att visa vad vi gör och hur vi ser ut. Och du ska aldrig tvivla på att jag är här, precis bredvid dig, alltid. Du ska aldrig känna dig ensam, för du är bäst och jag älskar dig.

Sep. 01, 2013

Publicerad 2013-09-01 16:31:17 i Allmänt,

Har precis haft en lång telefondejt med världens bästa Matilda, vilket inte direkt får mig att sakna henne mindre! Men förhoppningsvis så ses vi nästa helg!:D

Nu ska jag spendera eftermiddagen med att städa mitt lilla hus. Verkligen städa, och sen tända massor med ljus och brutalmysa till en film. Eller ja... Sex and the city. Jag har blivit beroende.
Ha en fortsatt bra söndag allihop:) kram<3

Matilda<3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela