elliandren.blogg.se

En blogg om livet, framför allt mitt.

Snart påsk

Publicerad 2013-03-28 10:54:30 i

Godmorgon alla fina och ofina:) idag är sista arbetsdagen innan det är dags att stänga inför påsk, vi har stängt fre-mån så det blir några dagars ledighet! Det ska bli skönt och jag tror det behövs för jag känner mig inte helt frisk. Blir nog bra att vila lite och låta det passera i lugn och ro. Jag har faktiskt inte direkt några planer inför påsk. Det är ju lite ovanligt, man brukar ju alltid ha nån fest man ska gå på eller liknande när det är dom här lite längre helgerna, men inte den här gången! Tänkte bara mysa med lite filmer och käka påskgodis.

Och just det, brutalt besviken blev jag igår när jag insåg att det bara finns säsong 1 på netflix av den här nya serien Rizzoli & Isles som jag gett mig in på. Så nu måste jag hitta en ny serie igen. Provade Bones men jag vet inte, blev rätt uttråkad. Vi får se vad det blir.

Ha en bra dag nu allihop, kram på er!

Vakna timmar om natten

Publicerad 2013-03-27 00:37:31 i

Nu känner jag mig sådär konstig igen... Oönskad på något vis. Alltså varför är det så? Jag har haft en toppendag på alla sätt, har spenderat hela eftermiddagen och kvällen med mamma. Vi red ut i solen och sen när vi kom tillbaka och hade fixat stallet och allt så var det fortfarande soligt och fint så då gick vi på en promenad med Ebba. Sen lagade vi mat och efter middagen satt vi och pratade hela kvällen. Det var väldigt mysigt:) jag har även haft väldigt givande samtal med lite andra personer idag och allt har bara varit väldigt bra, så varför ligger jag här sömnlös och känner mig i vägen? Med en puls som är mycket högre än vad den borde vara och en sprängande huvudvärk. Det stör mig något enormt.

Strawberry fields forever

Publicerad 2013-03-26 00:04:52 i

Oj vilken sen kväll det råkade bli. Vid halv 9 så skulle jag följa med Tobbe till skogome-garaget och bara hämta några däck. Väl framme skulle däcken bara monteras av bilen. Sen skulle det bara letas fram några papper. Sen skulle vi bara tjöta ett tag. Halv 12 var vi tillbaka hos Tobbe, så nu är jag äntligen hemma och ligger nerbäddad i min säng och myser med Emmie som ligger och snarkar på mitt bröst, hon har stuckit in sin nos under min haka. Och oj vad jag är trött. Så godnatt mina vänner. Jag tycker det känns onödigt att skriva med ovänner för jag vet inte om jag har några. Jag tror inte det. Eller alltså. Det klart jag inte är vän med hela världen så på så sätt finns det väl rätt många, om man bara ser det som icke vänner, men alltså ovänner vetifan. Jag tror inte jag har några. Så godnatt mina vänner. Kram på er

Madness

Publicerad 2013-03-24 22:35:27 i

Idag har varit en väldigt lugn dag och det behövdes verkligen. Jag och Mattias åkte till Mattias farmor som hade en liten middag för släkten, det var god mat och lika trevligt som alltid. Hon är så sjukt bra på att laga mat! Jag åt alldeles för mycket som vanligt...

Jag fyller år relativt snart och har lite funderingar kring vad jag vill och inte vill göra. Jag kommer inte fram till något. Bara saker som är omöjliga. Eller oböjliga, ingenting är omöjligt. En heldag av under hade varit roligt. Eller kanske över. Med alla mina vänner. Något knasigt och konstigt och väldigt Ellinorigt. Men sånt kan jag inte med. Jag hoppar nog över att göra något i år.

Nu "vaknade" Mattias. Han gör sånna där läskiga grejer ibland, han liksom halvvaknar och pratar om konstiga grejer. Det är precis som om han är vaken, men när man pratar med honom så inser man att han inte är det. Nu hade vi till exempel ett samtal som såg ut såhär

Mattias - Var är han då?
Jag - Vem då?
Mattias - Ja alltså vad är klockan?
Jag - Kvart över 10
Mattias - Men är den gammal eller ny?
Jag - Vilken då?
Mattias - Klockan alltså, går den rätt?
Jag - Den går rätt
Mattias - Bra bra

Så somnade han om. En gång så "vaknade" han och frågade varför vi har ett får i vårat sovrum. Han var riktigt upprörd och verkade faktiskt se ett får som gick bredvid sängen, åtminstone följde han något med blicken. Det var lite läskigt. Men nu ska jag sova, jag hoppas jag drömmer om något bra! Som om en chokladflod eller om att åka karusell. Godnatt<3

Sjukt bra dag

Publicerad 2013-03-24 03:58:48 i

Idag har verkligen varit en bra dag. Den började med jobb ihop med allra bästa Riina. Sen åkte jag och bowlade med lite roliga människor och efter bowlingen så åkte jag, Ola och Mattias hem till Sofie och P2 och var där en stund innan vi kände oss tillräckligt trötta för att åka hem. Men på väg hem så piggnade i alla fall jag till och tyckte att vi skulle kolla vad dom hittade på i evolution, så dom släppte av mig där så fick jag skjuts hem av Tobbe senare. Det var som vanligt väldigt trevligt där:)

Det är i korta drag hur min dag har sett ut.. Jag har tyvärr inte så mycket bilder som vanligt. Jag borde verkligen bli bättre på att ta kort. Inte bättre på det sättet att bilderna blir finare, utan mer att det blir fler. Jag ska försöka bättra mig:) men nu är det dags att sova, godnatt med er mina vänner och ovänner och alla andra kategorier, vad ni nu vill klassa er som. Kram<3

Slaktat motor

Publicerad 2013-03-23 00:23:53 i

Ikväll har jag bekantat mig med min manliga sida och plockat isär en motor:) det var faktiskt riktigt skoj, blev helt smutsig och mysig! Jag tog loss en kolv och tog med mig hem som en liten souvenir, sjukt nöjd. Det kändes som att jag slaktade en drake och drog ut hjärtat ur den, action på hög nivå!

Men i alla fall, kvällens middag får jag ju inte glömma att nämna! Det blev tacos, ovanligt stark sådan. Och cola till:) Och så kan det möjligtvis ha slunkit ner en godis eller 10 där strax innan middagen. Och så köpte jag en latte på vägen hem:) det var gootttt!:)

Vad äter jag en vanlig dag?

Publicerad 2013-03-22 13:00:53 i

Alltså jag förstår ju att ni alla är sjukt nyfikna på vad jag äter och dricker en vanlig dag som idag, så det är vad dagens bloggande kommer att handla om. Så i alla fall, till frukost åt jag ett kokt ägg och drack ett glas mjölk och ett glas med nyponsoppa. När jag kom till jobbet drack jag två koppar kaffe och nu till lunch äter jag min vanliga sallad med quinoa, bulgur, lite sallad, gurka, rödlök, ananas, majs, bacon, avocado och rhode island-dressing. Till det ett glas vatten. Spännande va? Vänta bara tills ikväll, då avslöjar jag alla små godisbitar och kakor som lätt slinker ner under en eftermiddag. Och så får ni även veta vad jag åt till middag;)

Evolution-folket

Publicerad 2013-03-21 23:04:59 i

Mycket bra slut på en inte fullt lika bra dag! Dagen var sådär för jag har känt mig sådär slut i kroppen som man kan göra innan man blir sjuk. Och så har allting känts lite stressig på nåt vis. Men på kvällen blev allt bättre efter ett par timmar i evolution garage. Det är ett gäng glada killar som har ett garage ihop där det meckas och tjötas. Det är alltid kul att vara där för alla är himla goa. Tom ägnade en bra stund åt att förklara allt om motorer för mig, så nu kan jag allt! Eller kanske inte riktigt allt, men mer än innan:) det är en början i alla fall. Det känns som att varje gång som jag skriver om folk här i min blogg så är det alltid om hur himla goa och mysiga dom är, vilket precis fick mig att inse vilken tur jag måste haft med människor. Det är extremt få människor jag mött som jag inte tycker om. Jäklar alltså, vilken enorm tacksamhet som precis slog mig. Känner mig nästan lite överväldigad, eller så kanske det bara är en sockerkick från allt godis jag ätit idag..

Något annat som slog mig förut är hur lat jag har blivit. Jag kom på det när jag satte mig ner på toaletten när jag borstade tänderma för att jag inte orkade stå upp. Det kändes inte helt okej. Men nu ska jag sova, godnatt allihop! Var så bra ni bara kan imorn och klappa er själva på axeln för allt bra ni gjort idag. Kram på er<3

Sitta ner och borsta tänderna är inte helt okej.

Drömlös, sömnlös

Publicerad 2013-03-21 11:02:28 i

Jag kan inte komma ihåg om jag drömde något särskilt inatt. Ska jag vara riktigt ärlig så känns det inte ens som att jag har sovit, fast det har jag. Har bara vaknat en enda gång, förutom på morgonen då när klockan ringde... Så det är väl bra:) Har en sån där obehagskänsla idag igen. En ryggradstermometer. Om ni inte vet vad jag menar med det så kan ni scrolla ner lite och för jag skrev om det för ett par veckor sen. Jag hoppas det släpper snart.

Nu ska jag åka till jobbet, ha en bra dag allihop! Kram<3

Rizzoli & Isles

Publicerad 2013-03-20 23:11:27 i

Så nu när jag har varit tvungen att säga adjö till Jordan Rättsläkare så har jag påbörjat en ny serie. Rizzoli & Isles heter den, den är lite som Jordan. Den handlar om två kvinnor, en av dom är polis, Rizzoli, och den andra är rättsläkare, Isles. Och tillsammans löser dom självklart bara dom tuffaste fallen. Jag tror jag tycker lite bättre om Isles än Rizzoli, men det är nog bara för att hon verkar allmänt skum. Hon vet allt men har lite svårt för lämpligt socialt beteende. Men verkar vara himla gullig på alla sätt. Rizzoli är lite mer badass. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om serien i sig än, har bara sett två avsnitt, men den verkar lovande:) Det är inte Jordan, men vem vet, efter några avsnitt kanske jag är frälst.

Jag har ett sånt sjukt sug efter varm choklad med vispgrädde idag, vilket är underligt eftersom att jag vanligtvis tycker att just varm choklad med vispgrädde är ganska överskattat. Men jag vill inte ha sån där wannabe-varm choklad, utan riktig. Kokad i kastrull. Mjölk, kakao och socker, och lite lite vaniljsocker. Riktig vispad grädde, även den med lite vaniljsocker i. Kanske lite riven choklad på toppen... Eller nej, vid närmare eftertanke så hade jag nog skippat den rivna chokladen. Något annat som hade varit gott just nu är pannkakor med sirap. Amerikanska pannkakor, så som Sofie gör dom. Men nu ska jag inte ligga här och drömma mig bort i vaket tillstånd, för nu är det dags att sova och drömma lite där istället. Jag ser inte fram emot det, det är dom här förbannade mardrömmarna. Dom envisas. Igår natt drömde jag till exempel att mitt luftgevär blev ett hagelgevär och att jag sköt någon i magen med det. Och så drömde jag om ett litet hus i skogen som jag försökte springa till för jag var barfota och marken var kall och full med kvistar och kottar och annat som gjorde ont att trampa på, men hur fort jag än sprang så kom jag inte fram. Jag tror också att det var något jag behövde hämta i huset men jag minns inte vad. Kanske var det mina skor.

Kaffe på kvällen

Publicerad 2013-03-19 13:37:10 i

ALDRIG MER KAFFE INNAN JAG GÅR OCH LÄGGER MIG! Jag har varit uppe 4 gånger inatt och kissat! Helt stört, sista gången vart jag riktigt förbannad så då kunde jag nästan inte somna om av ren ilska... Men i övrigt känns det som en bättre dag idag än igår.

Idag känns inte bra

Publicerad 2013-03-18 11:14:36 i

Jag försöker hålla mig lugn idag, det känns inte bra alls. Jag har sovit asdåligt och drömt så mycket konstiga mardrömmar. Vaknade flera gånger och lipade och en gång av att jag trodde jag var under vatten så jag höll andan. Jag hatar verkligen mardrömmar, dom kan ge en sån jäkla obehagskänsla som sitter i hela dagen. Men det tänker jag inte låta den göra idag, solen skiner ändå och det blåser. Jag tänker intala mig själv att det är bra för dels smälter snön av solen och dels torkar det upp av vinden. Jag väljer att tro att det är vår nu.

Jag har en såndär fulperiod just nu. Ni vet när alla kläder man har känns obekväma för man fokuserar bara på alla fel. "Den här tröjan ser jag tjock ut i", "Dom här jeansen får jag platt röv i". "I den här vinkeln ser det ut som att jag inte har några bröst i över huvud taget". Och vad man än gör med sitt hår så känns det bara slitet och lägger sig inte alls som man vill ha det. Till och med huden bråkar, man är blek och torr och blir alldeles rödflammig så fort man duschat. Usch! Jag är snygg, jag är snygg, jag är snygg. Eh, nej. Blä.

Filurkatten i himlen

Publicerad 2013-03-17 23:31:27 i

Har ni tänkt på månen dom senaste dagarna? Den ser precis ut som filurkattens leende. Det är så likt så jag kan inte låta bli att flina lite för mig själv när jag tittar upp mot den. Det känns lite sådär mysigt i själen, som att en av mina favoritsagofigurer (millångt ord) har hoppat ur sagan och in till våran värld för ett litet besök. Det vore väl ändå typ det bästa som kunde hända?

Det har i alla fall varit en bra helg. Vi var hos Tobbe igår med massa folk och grillade och sen tog jag, Mattias och Markus några öl här hos oss. Mattias jobbade idag så jag och Markus stekte pannkakor och tjötade, det var en ovanligt angenäm söndag:)
Jag hoppas att ni också haft en bra helg, hur ni än spenderat den. Godnatt med er nu, kram<3

Eat, pray, love

Publicerad 2013-03-16 09:40:12 i

Godmorgon gott folk:) igår när jag kom hem så tog jag med mig Ebba (den stora hunden) ut på en kvällspromenad i kylan, det var faktiskt riktigt härligt. Sen åt jag räkor med mamma och pappa och kollade på den underbara filmen Eat, pray, love. Så det var helt enkelt en väldigt lugn kväll igår. Gick upp i rätt bra tid idag och nu har jag precis kommit tillbaka från en morgonpromenad. Ska äta lite frukost och sen ska jag ut och rida tänkte jag... Sen tror jag nog jag ska ta och baka lite;) skriver mer sen, ha en bra dag allihop:) kram

Tennisboll

Publicerad 2013-03-14 16:45:13 i

På senaste tiden så har det hänt ganska mycket tycker jag. Inget överdrivet utmärkande egentligen, men ändå många små saker som gjort att mitt självförtroende blivit lite större. Jag har ju alltid varit ganska begränsad på grund av mina fobier, men nu känner jag mig inte lika rädd för allting längre. Det känns som att min värld alltid varit i storleken av en tennisboll, men nu har den plötsligt gått och växt till en fotboll, förstår ni vad jag menar då? Shit vad jag låter töntig nu, men jag kan nog inte förklara det på något annat sätt. Jag är inte rädd för livet längre. Nu vill jag göra saker. Leva lite. Ingen stor jorden runtresa eller så, men jag vill kanske börja plugga igen så småningom, eller varför inte en spontanresa till London över helgen? Det känns fortfarande väldigt läskigt på alla sätt men det känns inte omöjligt längre. Det känns inte lika hopplöst. Och det är så otroligt skönt. Jag överväger till och med att börja gymma, folk säger ju att man mår så bra av det.

Det enda problemet är egentligen att jag har lite svårt att hantera den här nya, större världen. Innan så har jag liksom på något sätt bara accepterat att jag ska leva mitt liv från mitt hus och alltid vara i Kungälv. Jag är så van vid det, så allt det här nya, nyfikenheten och den lilla äventyrslusten som infinner sig mer och mer gör mig glad men samtidigt förvirrad. Och jag är hela tiden orolig för att jag kommer vakna en dag och plötsligt vara rädd för allting igen. Jag vet att det inte fungerar så, men jag kan inte låta bli att tänka så ändå. Jag vill inte gå tillbaka. Jag vill inte ha agorafobi mer, jag vill vara normal. Jag är normal.

How do you get to wonderland

Publicerad 2013-03-14 11:26:38 i

- Då får du väl säga vad du menar, fortsatte marsharen.
- Det gör jag, svarade Alice brådskande. Åtminstone - åtminstone menar jag vad jag säger - det är samma sak nämligen!
- Det är inte samma sak ett dugg! sa hattmakaren. Då kunde man lika gärna säga att "jag ser vad jag äter" är detsamma som "jag äter vad jag ser".
- Man kunde lika gärna säga, sa marsharen, att "jag får vad jag tycker om" är samma sak som "jag tycker om vad jag får".
- Man kunde lika gärna säga, sa hasselmusen, som verkade tala i sömnen, att "jag andas när jag sover" är samma sak som "jag sover när jag andas".

Som ni säkert förstått är det här hämtat ur Alice i Underlandet. Jag tycker himla bra om den boken för den vänder och vrider på allt som är som vi lärt oss och som vi tycker och tänker. Allting är nonsens men ändå verkligt och med en hel del poänger.

Grattis Tobias:)

Publicerad 2013-03-11 23:31:14 i

Idag fyller Tobbe år, han är numera en gammal man! Vi småfirade honom lite här med cheesecake och presenter så jag tror han var rätt nöjd ändå. Pernilla och Mattias hyrde lite filmer igår och en av dom var Madagaskar 3 så den såg vi på idag:) den var lite halvseg i början men sen blev den sjukt rolig! Mycket mer än såhär skriver jag nog inte idag, det är ju en dag imorgon också. Så ni får ha det så bra, sov sött! Kram<3

Fuckface

Publicerad 2013-03-11 00:00:07 i

Hej mina fina och ofina vänner, hur mår ni en kylig kväll som denna? Själv mår jag bra, har haft en väldigt trevlig helg med människor jag tycker om. Jag jobbade igår med Nina, det är alltid lika roligt, Nina är verkligen supertrevlig! Sen på kvällen kom lite trevligt folk förbi hemma hos mig och vi körde på en riktig klassiker-kväll här:) Pernilla dök också upp mitt i natten och ska stanna ett par dagar:) hon gör så ibland, det kanske låter lite underligt men det är rätt normalt i det här huset. Jag trivs med att ha det så, jag vill att alla ska känna sig välkomna här, alltid. Drömmen hade varit att ha ett riktigt stort hus, nästan som en liten herrgård, dit dom som inte har någon annan stans att ta vägen kan komma och pausa från sitt vanliga liv lite...

Idag har vi i alla fall varit på ikea, jag, Pernilla och Albin:) det är nog det vettigaste vi gjort, sen har vi mest kollat lite filmer och småstädat. Vi såg på lejonkungen 3, den är ju så sjukt rolig. Lite smått överdriven på sina ställen, men ändå riktigt kul.

Men nu är det dags att sova igen och det ska bli skönt! Jag hoppas att ni får en riktigt bra måndag imorgon och att ni är så bra ni kan. Godnatt, sov sött, dröm om småkryp du mött. Kram<3

Just det, det här klottret tyckte jag var roligt, såg det tidigare idag när vi tog en sväng i Göteborg.

Godmorgon lördag med äpple till frukost

Publicerad 2013-03-09 09:21:59 i

Godmorgon allihop, har ni sovit gott? Det har jag, fast jag har vaknat flera gånger och varit helt förvirrad. Till slut gick jag upp innan klockan ringde för jag orkade inte vänta på den längre. Jag ska jobba idag. Ska bli rätt skönt. Just nu sitter jag och äter ett äpple till frukost. Jag har en väldigt speciell relation till frukt och bär och sånt som alla andra tycker är så himla gott. Jag tycker det är ofräscht på något vis. Äpple funkar om jag är på rätt humör. Clementin är gott. Päron är gott om det är rätt sorts päron, sånt där mjukt och saftigt. Men frukt i mat är inte okej. Såvida det inte är strimlat äpple i currysås. Annars ska man bara inte använda frukt i matlagning. Jag vet inte varför, jag tappar bara matlusten då.
Det är likadant med bär, jag är jättetöntig. Jordgubbar är okej, men inget annat. Möjligtvis smultron om ingen annan har pillat på dom. Och blåbär och det är i paj. Det är sjukt tråkigt att vara sån för det ser ju alltid så himla gott ut och så kan man alltid lura alla andra att man är så himla nyttig och hurtig.

Men nu ska jag till jobbet, ha en bra dag allihop och sköt er. Kram<3

Hugs n'stuff

Publicerad 2013-03-07 23:24:10 i

Idag har jag och Matilda varit på Hugs n'stuff och gjort en nallebjörn till Matilda! Hon fick det av mig i julklapp:) det fungerar i alla fall så att först väljer man ut sin nalle, det finns giraffer och kaniner och pandor och allt möjligt roligt! Sen när man valt så får man stoppa den med stuffing, alltså massa mjukt mys. Sen får man välja ut en liten outfit till sin nya vän och så får man ett födelsebevis som man skriver på:) hur mysigt som helst, lätt värt! Matilda valde självklart en kanin som fick en batman-dräkt (vad annars?). Hon fick heta B.W :) det kan ni ju klura på! Sen åkte vi runt så BW fick se lite av världen innan vi åkte hem och degade med Ola framför How I met you mother.

Nu ska jag sova, det har varit en bra dag:) godnatt mina vänner, kram<3

Food mood

Publicerad 2013-03-07 10:24:14 i

Jag äter inte överdrivet mycket. Jag brukar äta en rejäl middag, men en vanlig frukost består av ett ägg och en kopp kaffe, lunch brukar vara något litet. Eller ja, lunch brukar vara en sallad eftersom att jag jobbar på en salladsbar. Men så ibland kan jag komma in i något jag kallar för food mood. Jag är egentligen inte särskilt hungrig men jag är sjukt sugen på mat. Allting låter gott, speciellt mackor, vilket jag inte är särskilt förtjust i annars.

Det var allt, hoppas ni får en bra dag! Kram

Yoyoyo

Publicerad 2013-03-05 22:49:56 i

Jamensåatt.... Helguppehåll har väl ingen dött av. Jag hade en rolig helg i alla fall, harlem shake i evolution garaget, mycket skoj, roliga människor. Igår och idag har jag jobbat, det har fungerat jättebra med knät fast det blir lite svullet på kvällarna. Idag hämtade jag världens bästa Matilda efter jobbet och så åkte vi till Ola och våldgästade honom. Det var roligt, skönt med en kväll med bara dom två.

Jag har så mycket i mitt huvud just nu, jag ska försöka få ner det i skrift snart så ni får ta del av mina tankar. Snart.

Godnatt mina trogna läsare, jag uppskattar verkligen att ni tittar in här på dagarna ändå, trots att jag tar små uppehåll ibland. Kram på er, jag hoppas ni får en bra dag imorgon.

En lista

Publicerad 2013-03-01 00:13:02 i

Jag hade ett jättelångt inlägg med en lista på saker som jag vill göra och som jag säkerligen redan hade gjort lite av om det inte vore för mina förbannade fobier. Jag vet att jag inte borde skylla på dom, livet väntar runt hörnet, ta tjuren vid hornen och så vidare, men det är inte så lätt. Jag jobbar på det, snart är jag där och då ska jag leva som aldrig förr. Men listan försvann. Jag vet inte vad som hände, blogg-appen fick tillfällig feber eller något för allt försvann. Så jag skriver en ny lista imorgon!:) idag har jag i alla fall bakat bröd. Det blev hur gott som helst, nästan lite löjligt faktiskt. Godnatt på er, kram<3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela