elliandren.blogg.se

En blogg om livet, framför allt mitt.

Vila nu Lennart

Publicerad 2012-10-31 22:03:09 i

Mattias farfar gick bort idag. Han var en speciell man. En fin man.

"Tänk er inte honom som någon som givit sig av. Hans resa har bara börjat. Vi lever många liv och det på jorden är bara ett. Tänk er att han vilar från sorger och tårar, på en plats fylld av värme och trygghet. Där man inte räknar dagar eller år. Tänk er hur han önskar att ni visste att inget utom er sorg kan dö. Och tänk er honom levande i hjärtat på dem han vidrört. För ingenting han älskat kan någonsin gå förlorat. Och han var oändligt
älskad!"

Förbannade knä

Publicerad 2012-10-30 20:31:50 i

Det går ju inte att lägga det där jäkla skitgolvet, fattar ingenting och sen går knähelvetet ur led när man är ute och kapar en satans golvplanka. Skit, usch, blä nu ger jag snart upp! Sitter i soffan och lipar som en fyraåring.

Men, det har ju faktiskt hänt ett par roliga saker idag! Till exempel så beställde jag en maskeraddräkt till Mattias för ett par dagar sen och den kom idag!:D den är så awesome så jag dog lite.

Men nu ska jag sova så den här dagen tar slut. Kram

Fler drömmar

Publicerad 2012-10-30 08:43:06 i

Jag hatar att drömma något bra som man verkligen vill eller önskar, för att sedan vakna och inse att det var en dröm. Som inatt så drömde jag att jag och Mattias åkte till Thailand och jag var lugn hela tiden. Helt agorafobifri. Vi satt på hotellet och åt frukost och allt var lugnt. Och när vi kom hem till Sverige igen så var jag fortfarande inte rädd för någonting. Jag drömde att jag satt och pratade med mamma och berättade om resan och alla grejer vi hade gjort och sett... Jag är absolut ingen olycklig person, tvärt om så trivs jag väldigt bra med livet och med alla människor runt omkring mig, men det är lite frustrerande att vara rädd för så himla mycket. Speciellt när jag också inser att det jag är rädd för inte är farligt.

Färdigmålat!!!!!!!!!!

Publicerad 2012-10-29 22:46:30 i

Mitt vardagsrum är vitt!!! Extremt vitt! Typ, om du köper en vanlig vit färg så blir det ju självklart vitt, men så drar du det ett steg längre och kör Nordsjö light and space. Och då blir det vitttttttttt!! Och ja, jag var lite skeptisk i början för jag kände bara att vitt är så sjukt vanligt, men det här blir jäkligt bra tror jag. Och imorgon ska vi försöka komma igång med att lägga golv! Men vi får se, det finns ju en del andra saker att göra också. Men gud vad jag vill lägga golv!!! Och jag vill hämta våran soffa och hänga upp tavlor och ställa in alla dvder i hyllor och placera ut lite ljusstakar här och där! Sen vill jag ha hit folk igen. Jag saknar mina vänner, känner mig helt ensam i byggkaoset x) Eller självklart inte helt ensam, jag har ju Mattias, men ni förstår vad jag menar. Våra människor! Man blir helt stört trött av att greja hela dagarna, jag har ont i varenda del av min kropp. Och någon massage lär det ju inte bli eftersom att Mattias jobbar minst lika hårt så han orkar knappast. Men i alla fall, godnatt mina fina vänner och ovänner, jag önskar er alla mysiga drömmar och trevliga uppvaknanden. Många kramar<3

Burrr!!!

Publicerad 2012-10-29 08:36:09 i

Usch och fy vad det är kallt!! Blåser och regnar och usch! Och inte kan jag duscha heller för våra engelska gäster har ockuperat badrummet. Vi har ju två badrum till med dusch, men där finns inget schampoo eller balsam och inga handdukar. Och just det, jag tror inte att jag har berättat om våra engelska gäster! Det är en jobbarkompis till morsan och hans fru. Dom kom i fredags och åker hem idag! Dom är hur trevliga som helst och mannen, Graham, är lite smått knäpp i huvudet. På ett bra sätt! Men nu är det dags att gå upp och åka till jobbet! Ha en bra dag allihop, kram!

Trött söndagkväll

Publicerad 2012-10-28 22:10:57 i

Det har inte varit en överdrivet produktiv dag idag... Eller dagen var det väl inget fel på, det var mer min del i det hela som var ganska värdelös. Tänkte ju slipa och greja men jag orkade bara två väggar. Det gick verkligen inte mer än så, jag var helt färdig. Så jag pausade en stund och sen red jag lektion för Carro och det gick ovanligt bra. Tritill var så himla pigg och samarbetsvillig! Så det var roligt! Sen köpte jag pizza till Tobbe och John, kände mig helt snäll. Men nu är klockan en miljard och det är dags att sova. Jag funderar på resor. Men det kan jag skriva mer om imorgon. Godnatt med er nu, jag hoppas ni får sov riktigt ordentligt och att morgondagen blir så bra som den kan.

"At any given time, the urge to sing 'The lion sleeps tonight' is just a whim away.... A whim away, a whim away, a whim away"

Frostig söndagmorgon!

Publicerad 2012-10-28 11:31:31 i

Oh my vilken fin morgon vi har! Till och med Emmie verkar trivas trots att hon alltid fryser. Jag har i alla fall lagt ut massa tidningspapper på golvet där soffan kommer att vara för att se hur det kommer bli, och jag tror att det blir alldeles perfekt!:) så nu har jag ringt och beställt en soffa! Säger man så? Beställt en soffa? Vi får i alla fall hämta den vecka 48, för den dom hade kvar på lagret blev såld igår:( Men vad är några veckors väntan egentligen? Det är ju ett utmärkt tillfälle att köra lite japansk stil och sitta mattor ellet filtar på golvet! Jag känner mig så himla nöjd, allt är som det ska vara!

Lördagsäventyr!

Publicerad 2012-10-27 19:20:23 i

Men dumma blogg, jag skrev ett inlägg imorse men det publicerades visst inte ser jag nu... Jag ber om ursäkt för detta. Imorse skrev jag i alla fall om att vi var hos Tobbe igår och att det var en lugn kväll. Jag skrev även att jag och Mattias skulle ut på soff- och golvjakt idag och att det skulle bli roligt! Jag hade rätt, det var roligt:) vi hittade en soffa som kändes bra men den var väldigt stor så vi bestämde oss för att åka hem och lägga ut filtar eller liknande i samma form och storlek som soffan så får vi se om de känns alldeles för stort eller om det fungerar:) golv hittade vi också ett där vi fick med oss en provbit hem, vi vill ju gärna att det är i ungefär samma nyans som köket, och det var det:) något ljusare kanske, men vi hittar nog aldrig exakt samma... Nu är jag hemma och har precis lagat mat, så nu ska här ätas:)

Älgen var här igår igen! Den blev lite arg på Mattias och tog sats och sprang rakt mot honom, men vek av i sista sekund. Hade jag varit Mattias så hade jag nog bajat ner mig.

Vikingamarknad!

Publicerad 2012-10-26 15:22:56 i

Jag är ledsen att jag inte bloggade imorse, tiden bara försvann så jag hann inte! Idag är det i alla fall vikingamarknad i Kungälv så då blir det alltid lite extra att göra på jobbet, men vi hade väldigt roligt! Efter jobbet gick jag och Matilda en sväng på marknaden och det visade sig att jag har ungefär samma humor som 12-åriga pojkar och tanter med 40-årskris. Jag köpte nämligen en heliumballong som ser ut som en penis. Riktigt stilig var han också, med fluga och allt! Jag köpte även en såndär riktig klubba, stor och färgglad, och så köpte jag ett nytt mobilskal till Mattias:) men nu är jag hemma och ska hoppa i nya arbetskläder för nu ska jag slipa väggar! Kram på er så länge!<3

La familia

Publicerad 2012-10-25 22:53:41 i

Jag älskar min familj och mina vänner, vilka jag är så smörig så jag ser som samma. La familia, värsta maffian! Och jag tänkte att det var dags att säga det igen, jag säger det allt för sällan. Ni förgyller alla mina dagar och jag känner mig alltid älskad och behövd. Mer än så kan väl ingen begära? Nu blev det cheesy på en extrem nivå här känner jag, men jag är nog en liten cheese doodle inuti... Tack för att ni finns, försvinn aldrig, jag älskar er!

Jag är bäst idag

Publicerad 2012-10-25 16:56:30 i

Hade en ovanligt rolig dag på jobbet och jag kände mig sådär extra trevlig mot alla kunder, nästan så att det blir lite jobbigt. Efter jobbet åkte jag och köpte färg och sen åkte jag raka vägen hem och slipade väggar! Fick ha både mask och glasögon för det där förbannade slipdammet tar ju sig in överallt... Nu har jag precis målat ett lager med grundfärg för att se alla skavanker lite lättare, så när det har torkat ska jag spackla det som inte ser bra ut, sen ska jag slipa lite till och måla igen:) det känns så himla bra och jag känner mig verkligen som världens bästa och duktigaste! Nu ska jag gå ut och fixa stallet medans jag ändå väntar på att färgen ska torka. Jag skriver mer senare!

Konstiga drömmar

Publicerad 2012-10-25 08:37:24 i

Har drömt massa underliga drömmar inatt igen... Det var något om en liten affär mitt ute i ingenstans som sålde väldigt annorlunda saker och när jag skulle betala så tog dom inte kort så jag grävde runt i min väska efter kontanter för jag var så säker på att jag hade några hundralappar med mig men jag kunde inte hitta någonting... Mycket underligt. Det låter inte särskilt konstigt kanske, men ni vet när man drömmer och har den där känslan som gör det lite till en mardröm? Ungefär så kändes det. Jaja.. Efter jobbet idag så ska jag åka och köpa färg så vi kan måla taket och grundmåla väggarna:) jag ser faktiskt fram emot att måla taket. Skumt va? Vi hörs lite senare, massa kärlek och kramar<3

Dräkten är här:D

Publicerad 2012-10-24 21:43:00 i

Beställde min halloweendräkt för ett par dagar sen och idag hämtade jag ut den! Den var en smula kortare än vad jag hade tänkt... Låt oss bara säga att jag inte får böja mig eller röra mig alls under kvällen. Så det får bli med leggins eller liknande under! I övrigt var jag supernöjd, den var riktigt cool! Inte storm trooper-cool, men den dräkten har jag inte råd med detta året... Kanske nästa år! Hur som helst, jag har inte hunnit greja så mycket i vardagsrummet eftersom att jag hade stängningen idag, men Mattias har fortsatt spackla och sånt så det går framåt! Men nu ska jag sova, godnatt allesammans! Kram

Och bättre bild än såhär får ni inte förrän på halloween;)

Onsdagmorgon

Publicerad 2012-10-24 11:03:47 i

Godmorgon alla glada människor! Jag hade ovanligt svårt att gå upp imorse, det var bara så skönt att ligga i sängen och det var så kallt utanför täcket! Men när jag väl kom upp så gick jag ut i stallet och mockade och gjorde iordning maten. Nu har jag precis duschat och sminkat mig så jag börjar bli klar för att åka till jobbet. Jag lyckades peta mig i ögat med mascaran, det har jag nog inte gjort sen jag började använda smink... Dom första gångerna sådär innan man lärde sig. Jag har väl blivit oförsiktig. Men nu ska jag åka till jobbet, ha en bra dag! Kram på er!

Modig

Publicerad 2012-10-23 21:38:57 i

När vi pratar om modiga människor så menar vi oftast dom som gör riktigt extrema saker. Dom som klättrar i lite för höga berg eller hoppar fallskärm eller simmar med hajar. Men är man verkligen modig då? Är man inte modigare när man gör något som man är rädd för? Det klart att är du rädd för hajar och ändå simmar med dom, då kan du nog klassas som förbannat modig, men om man inte är ett dugg rädd, då tycker jag inte att man är särskilt modig heller. Mattias syster Alexandra, hon är modig. Hon är, i brist på bättre ord, ovanligt vardagsmodig. Med det menar jag att hon inte kanske gör särskilt extrema saker, men det dyker ibland upp situationer i vardagen som är läskiga och som hon tycker är läskiga men hon gör det ändå, utan att tveka. Ett exempel på det kommer från så sent som idag. Hon kom hit för att rida på våra hästar nu på kvällen och det var längesen hon satt på hästryggen. Det hade hunnit bli mörkt när hon kom hit så vi såg inte älgarna som stod på ängen bredvid paddocken. Pappa såg dom när han var ute och gick med hundarna så han stack in huvudet i stallet och sa till oss att där stod två älgar vid äppelträdet. Jag är såpass van vid dom nu så jag tycker inte att det är särskilt läskigt även om jag självklart inte vill komma för nära, men Alexandra är inte alls van vid älgar i trädgården på samma sätt så för henne var det läskigare. Och speciellt om man ska sitta på hästryggen för man vet ju faktiskt aldrig hur en häst reagerar. Men hon gick ändå raka vägen ut i paddocken, satt upp på hästen och red ett pass. Det tyckte jag var sjukt imponerande. Det har varit några andra liknande situationer då man ser att hon tycker att något är lite skrämmande men jag tror aldrig jag har hört henne säga att hon inte vågar. Jag tycker att fler personer, och definitivt jag själv, borde vara mer som Alexandra och bara göra det, även om man inte törs.

Första arbetsskadan!

Publicerad 2012-10-23 17:59:54 i

Jag har klämt mitt finger, men jag vet inte hur det gick till. Det är inte så farligt, det ser bara lite lustigt ut! Lägger upp en bild, ignorera att jag har skrynkliga händer. Vi håller i alla fall på att spackla och göra väggarna släta och fina:) Vi är ju faktiskt mer sugna på att måla, så då får man jobba. Jag önskar verkligen att vi var sånna som gillar mönstade tapeter och mycket färg, men nej. Vita väggar is the shit! Men nu har vi pausat, det var absolut dags för middag...

Off to work

Publicerad 2012-10-23 08:43:20 i

Nu är det dags att åka till jobbet och jag känner mig alltid lika hemsk när jag lämnar Emmie... Men, mamma jobbar hemifrån idag så hon kommer i alla fall inte vara ensam någonting. Efter jobbet ska jag och Mattias åka på tapetjakt, det ska bli jätteroligt! Men nu hinner jag inte skriva mer, vi hörs sen! Kram

Renovering, dag 2

Publicerad 2012-10-22 21:57:34 i

Ingen vila efter jobbet här inte! Mattias hade varit jätteflitig under eftermiddagen för när jag kom hem så var golvet borta! Och våra duktiga snickare hade inte lämnat oss fönsterlösa, även om det är lite finlir kvar som dom ska fixa imorgon. I vilket fall som helst så rev jag och Mattias ner tapeterna när jag kom hem och det kändes såååå bra. Förbannade, fula tapeter... Men nu är dom nere! Och jag känner ändå att kaoset inte har tagit död på mig riktigt än. Men nu är vi klara för dagen och det är dags att sova! Godnatt allihop, kram<3

På jobbet

Publicerad 2012-10-22 16:06:53 i

Nu är allt gjort som kan göras för tillfället så nu sitter jag här på jobbet och glor och väntar på att det ska komma lite kunder som jag kan expediera! Är mycket nyfiken på hur det går för snickarna hemma... Tänk om jag kommer hem och så har jag inga fönster för att det har blivit fel eller nåt? Då kommer det ju bli ännu kallare inatt. Nej, då får vi allt sova i husvagnen eller på soffan i det stora huset. Jag kan tänka mig att sova i soffan framför brasan... Varmt och skönt!

Det är i alla fall ganska skönt att vara tillbaka på jobbet så det händer något. Kul att träffa Riina och Malin igen också:) Jag skriver ikväll igen, ha det så bra så länge allihop!

Fryser ihjäl!

Publicerad 2012-10-22 07:59:34 i

Det har varit så sjukt kallt i torpet inatt. Kanske för att vi tog bort elemeten i vardagsrummet och det var vår värmekälla. Har ett element i sovrummet också men det är inte särskilt effektivt. Så inatt har jag frusit och skakat ikapp med Emmie. Nu sitter jag och väntar på att vårdcentralen ska öppna så jag kan ringa dit och säga att jag behöver ny medicin mot min halsfluss för jag tror inte jag tål den jag äter nu. Får halsbränna och grejer, inte värt.

Renoveringen har börjat!!

Publicerad 2012-10-21 22:11:12 i

The point of no return is here. Vi har rensat ut allt från vardagsrummet. Soffan körde vi hem till Tobbe så nu har han ännu fler sittplatser hos sig, medans vi nu bara har sängen, golvet och två stolar. Och toaletten, om någon nu känner för att sitta där och glo. Mattias och Tobbe fick även för sig att kolla vad som fanns under golvet, så nu går det inte att ångra sig! Jag är inte särskilt bra på att hantera kaos så i slutet av nästa vecka så kommer jag nog vara lite mer störd än vanligt, bara så ni vet. Känner redan nu hur jag behöver sitta ner och smälta allt lite... Nåväl, det blir fint när det blir klart!

För övrigt så har jag spenderat dagen med Frodo, Sam, Pippin och Merry... Och för er som inte förstod så betyder det att jag har läst Sagan om Ringen. Och jag lyxade till det lite extra framför brasan med fotbad och grejer! Sen tyckte Mattias att jag behövde komma utanför huset idag så vi åkte runt och letade möbelaffärer:) mycket mysigt!

Och slutligen så har jag en hälsning till P2. Tack för den fina komplimangen, ett bättre betyg än "hennes blogg är helt cp" kan jag nog inte tänka mig;)

Kram på er!<3

Söndagmorgon

Publicerad 2012-10-21 11:00:36 i

Godmorgon alla fina människor! Och ofina, för all del! Jag tyckte bestämt att dom sa att det skulle bli en ovanligt varm dag idag, men än så länge så tycker jag allt att det är ganska kallt. Det är i alla fall för kallt för mig och Emmie så vi ligger fortfarande kvar i sängen och myser. Hon ligger under täcket, på min mage. Myshund! Mattias åkte precis iväg till sitt garage för att försöka få någon ordning på sin bil. Dessa dampiga bilar alltså...

Idag ska vi i alla fall flytta ut allt från vardagsrummet för imorgon kommer ett par snickare hit och ska sätta in nya fönster:) våra fönster som vi har nu är så gamla och oisolerade så det blir så väldigt kallt på vintern. Vi behöver egentligen byta i hela torpet, men det blir för dyrt så vi börjar med vardagsrummet där det är värst. Sen tänkte vi passa på och köra en liten minirenovering senare i veckan! Men vi får väl se hur det blir. Jag vågar inte riktigt bli glad över det förrän jag sitter där i min nya soffa och allt är klart.

Jag skriver mer sen, kram på er!

Rent å fint

Publicerad 2012-10-20 22:31:16 i

Nu är det så rent och fint i vårat hem så jag blir alldeles tårögd:) eller nej, inte riktigt, men det är städat i alla fall. Jag känner mig i alla fall inte brutalt ensam längre för nu är Matilda, John och Ola på besök! Det visade sig att jag har bara tappat hälften av mina sociala färdigheter, och dom håller jag nu på att få tillbaka, så allt är lugnt. Annars har der inte hänt mycket spännande idag, bara städning, matlagning och dusch. Jag hoppas att alla mår bra och har kul! Kram på er!

Det luktar hemma

Publicerad 2012-10-20 11:19:48 i

Jag och Mattias har myst hela morgonen och nu sitter vi och dricker lite morgonkaffe. Planen för dagen är definitivt städning! Tänkte köra på riktig storstädning och rensa garderoberna och slänga gammal skit. Sen vill jag laga en riktigt god middag. Mattias älskar husmanskost så det blir väl något sådant. Köttfärslimpa eller kalops kanske. Eller rullader... Vi får se! Vad ska ni ha för er idag? Något roligt hoppas jag! Kram på er! Just det, lägg märke till min asfina Filifjonkan-kopp:) Den har hängt med länge!

Hästbesök i trädgården

Publicerad 2012-10-19 16:17:39 i

Yay, äntligen har det hänt något relativt spännande! Jag satt i min soffa och bara skötte mitt när det knackade på dörren. Keep in mind, jag bor mitt ute i ingenstans så oväntat besök på en tid när dom flesta av mina vänner jobbar gjorde mig ganska nyfiken. Det var i alla fall min granne Rikard som hade hittat en häst i min trädgård. Jag trodde ju självklart att det var någon av våra hästar, men jag gick ut och möttes av en ponny som inte hörde till oss. Nepp, detta var en annan grannes ponny. Men det löste sig fint, jag fångade in honom och ägaren kom efter 5 minuter så jag och ponnyn hann till och med bli riktiga polare! Japp, jag har ett spännande liv...

Nu är min älskade mamma äntligen hemma från Sydafrika!!! Morsan har ett betydligt mer spännande liv än vad jag har, hon har klappat lejonungar och massa sånt. Dom satt och fikade och plötsligt kom en giraff gående? Genom cafét! Hallå? Och jag fick se bilder på det, fett random. Jag vill också ha giraffsällskap när jag fikar. Oh well..

Hehehe

Publicerad 2012-10-19 10:37:29 i

A world without women would be a pain in the ass. If you know what I mean.

Slapp sjukdag

Publicerad 2012-10-18 23:47:00 i

Det blev ingen heldag i sängen... När jag väl hade gått upp så tvättade jag faktiskt lite kläder men sen var jag helt slut igen så då la jag mig i soffan och glodde. Dubbelavsnitt av How I met your mother är ju alltid trevligt, men lite tråkigt när man redan sett avsnitten. Men jag lagade i alla fall middag lagom till att pappa kom hem från Stockholm och sen såg vi på underbara Once upon a time:) men nu ligger jag här och kan inte somna. Jag funderar för mycket ikväll tror jag. Jag är sugen på risgrynsgröt. Skumt.

Sköön säng

Publicerad 2012-10-18 10:53:07 i

Den här sängen är så skön så jag känner inte ens för att flytta mig till soffan idag... Jag har en bra bok på hyllan precis bredvid mig så jag tror jag ligger kvar här hela dagen och läser.

Jag drömde att jag födde fyrlingar. Fyra pojkar, varav en jag döpte till Edvin. Jag vet inte varför, det är inte direkt ett favoritnamn, även om det inte är något fel på det. Fett läskigt att få fyrlingar förresten. Tvillingar tycker jag verkar jobbigt nog. Men jag antar att det är sådant man bara löser.

Förbaskat, nu vill hundarna gå ut så då måste jag flytta mig ändå... Vi hörs senare, kram på er!

Schimpansen Fred

Publicerad 2012-10-17 17:22:15 i

Schimpansen Fred klarade sig!:) han blev sämre första veckan men sen vände det och efter 6 veckor så var det dags att flytta ihop med andra schimpanser! Man fick inte se hur det gick för honom just med att flytta ihop med andra, men man fick se hur han blev friskare och starkare under dom 6 veckorna:) och så tog dom hand om en liten ekorreunge som hade ett skadat ben. Den var så söt så jag fick nästan lite kramp.

Jag är för social av mig för att vara hemma utan att prata med någon. Jag blir liksom lite knäpp, helt socialt undernärd, så jag varnar er, när jag är frisk igen så kommer jag vilja ha sällskap 24/7 och prata mer än vanligt.

Animal planet

Publicerad 2012-10-17 12:53:12 i

Just nu ligger jag i soffan och kollar på Animal Planet. För tillfället är det ett program som heter Pet Rescue. För en stund sen var det ett liknande program fast med en twist för veterinären var lite galen. Innan det tror jag det var det där programmet som handlar om folk som lär sig att bli safariveterinärer. Eller var det igår? Jag kan inte bestämma mig för vad jag ska ha på mig. Jag provade morgonrock men det var för varmt. Så jag provade bara en stor t-shirt men det var för kallt. Så provade jag stor t-shirt och leggins, det funkar rätt bra så länge jag inte rör på mig. Jag tror ändå att febern har gått ner lite, men det kanske beror på all ipren... Halsen är om möjligt ännu mer svullen idag, men jag tänker att det kanske är bra för då vänder det säkert imorgon! Nu började Djurpolisen i Houston på tv. Dom ska rädda en schimpans som heter Fred. Nej usch, han är jättesjuk och instängd i en liten bur utan mat och vatten! Åh sånt är ju så himla hemskt, varför gör folk så hemska saker? Jag blir så ledsen på sånt. Jag bloggar om en stund igen så får ni veta hur det gick för honom...

Jättesynd om mig

Publicerad 2012-10-16 17:21:44 i

Det är verkligen jättesynd om mig idag, jag känner mig jätteynklig. 39 graders feber och min hals har svullnat igen nåt extremt. Försökte få i mig en macka förut men det gick inte. Yogurt fungerade lite bättre så det är det jag lever på. Jag var på vårdcentralen tidigare idag och dom tog massa prover men jag får inga svar förrens i slutet av veckan. Dom hade ingen aning om vad det var för fel på mig, men jag måste stanna hemma veckan ut och typ bara ligga i sängen. Sjukt tråkigt! Sjukt synd om mig! Jag är ingen viking... Jag är en vekling.

Inte den bästa dagen

Publicerad 2012-10-15 22:56:44 i

Idag har inte varit den bästa dagen. Jag har feber och känner mig allmänt ynklig och då blir jag alltid så lipig, så varenda sorglig scen på tv eller liknande har fått mig att bryta ihop lite. Det mest spännande som har hänt idag är att vi hade älgbesök i trädgården förut och att bästa Alex kom med Ben and Jerrys till mig! Det var jag sjukt tacksam för, det gjorde mig lite gladare. Och så åt vi väldigt god middag. Och Mattias har varit lite extra omhändertagande under kvällen. Så jag antar att den här dagen inte har varit helt kass ändå. Och jag tycker att det måste få vara okej att ha dagar ibland när man bara tycker synd om sig själv hela dagen och verkligen bara släpper ut allt. Ibland, men inte allt för ofta. Imorgon blir nog bättre:) godnatt och massa kärlek till er!

Publicerad 2012-10-15 08:34:40 i

Jag läser statusuppdatering efter statusuppdatering på facebook om att det är bilköer genom hela Kungälv och utanför. Genast blir hela min kropp på helspänn och den välbekanta ångesten kommer krypande. Jag jobbar mitt i Kungälvs centrum, hur ska jag våga köra ner dit? Och varför är jag så rädd för köer? Det är bara bilar som står still. Eller kör långsamt. Det tar bara lite längre tid, jag vet ju att det inte är farligt. Ändå så sitter jag här i min säng och funderar över varför jag inte har en motorcykel, då hade jag ju bara kunnat glida förbi alla bilar och det hade inte varit ett problem. Jag har ringt och pratat med min chef, som tur är så är hon väldigt förstående så jag får ta det i min egen takt. Jag känner mig bara så ledsen just nu. Misslyckad.

Välkommen åter

Publicerad 2012-10-14 22:49:08 i

Jag vill för alltid ha ett hem där alla alltid känner sig välkomna. Jag tycker att det känns så bra att vakna på dagar som idag, när det ligger folk och sover överallt och man kan gå upp och steka pannkakor till dom. När folk kommer och går som dom vill lite och vet var allting finns. Eller folk och folk. Mina vänner. När mina barn är stora nog att ha vänner över hela tiden så ska jag göra som mina föräldrar, alltid laga extra mycket mat, bara utifall att.

Det har för övrigt varit en väldigt rolig helg med både gamla och nya bekantskaper. Inte överdrivet mycket sömn däremot, så nu är det dags att sova här:) Mattias snarkar redan bredvid mig. Extra stor megakram till er och sov så gott!

Nya äventyr!

Publicerad 2012-10-13 21:47:00 i

Okej, så jag glömde blogga igår... Jag ber om ursäkt! Efter jobbet åkte jag till biblioteket och övertalade Matilda att det var dags att sluta plugga för det var ju ändå fredag! Så vi åkte runt i kungälv i väntan på att Alexandra skulle komma hem så vi kunde våldgästa henne, vilket vi också gjorde. Sen åkte jag hem och lagade mat till mammas födelsedagsmiddag:) Oskar kom hem och allt, det var väldigt trevligt!

Senare på kvällen åkte jag, Pernilla, Mattias och Tobbe ut på nya äventyr till skogome och hälsade på lite folk, det var väldigt roligt! Det blev en mycket sen kväll/tidig morgon men det var lätt värt! Idag var det självklart bakispizza som gällde och nu är Matilda, Ola och Alexandra här (pernilla är också kvar) och vi funderar på att åka till skogome idag igen för att dom var så himla trevliga igår:) hoppas att ni mår bra allihop, själv mår jag fantastiskt!:) kram!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3861597/images/2012/pic_5079c37fddf2b32cbd002051.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3861597/images/2012/pic_5079c398e087c34d83414275.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3861597/images/2012/pic_5079c3a39606ee2bf159d158.jpg" class="image">

Torsdag!

Publicerad 2012-10-11 20:41:00 i

Sjukt skön dag på jobbet idag! Solen har varit framme hela dagen och alla har varit glada och trevliga:) efter jobbet var det ridlektion och nu är bästa Matilda här och kollar på Once upon a time med mig! Sjukt bra serie, om man kan stå ut med lite kassa effekter och dåligt skådespeleri. Men nu är reklampausen slut, ha det så bra allihop!:) godnatt och kramar till er!

Julmust!! Fuck yeah!

Publicerad 2012-10-10 19:58:49 i

Mattias kom hem med julmust!!! Jag älskar julmust! Jag älskar Mattias! Jag älskar julen! That's what I'm talking about!

Och ett enormt megagrattis till min mor som fyller år idag! Grattis mamma och tack för att du är världens bästa mamma!

Nu är det snart dags för Greys anatomy, är nästan lite nervös inför detta med tanke på hur förvirrad jag blev förra avsnittet... Nåväl! Hoppas ni har haft en trevlig dag allesammans, kram på er! Är det inte trevligt?;)

Tjejkväll!

Publicerad 2012-10-10 00:09:12 i

Min gubbe är på kurs i säffle så därför passade jag, Matilda och Alexandra på att ha lite tjejkväll här. Fast det är väl inte helt och hållet sant för dom bästa killarna BEN och JERRY fick självklart vara med;) haha, jag är så rolig hela tiden... Men nu har dom åkt hem och jag känner mig lite ensam. Man vill ju vara sådär stark och självständig och inte riktigt bry sig om när ens partner åker bort i två dagar, men jag är helt enkelt inte sån. Jag längtar ihjäl mig tills Mattias kommer hem igen! Inte på en creepy nivå eller så, jag sitter inte här och är helt deprimerad, utan det är en bra längtan. Och jag måste erkänna att jag är fett nöjd med att ha alla kuddar för mig själv!

För kärleken

Publicerad 2012-10-08 19:59:58 i

Det känns som att dom flesta idag har fått uppfattningen om att så länge man älskar varandra så löser det sig. Jag vet inte ens hälften av allt som finns att veta om kärlek, men det finns några saker som jag i alla fall tror mig ha koll på. För det första så tror jag inte att man kan luta sig på "så länge vi älskar varandra så löser det sig". Jag tror att tålamod och kommunikation är jätteviktigt för ett välfungerande förhållande. Jag tror även att det är viktigt att man kan se sina egna brister och inte lägger över allt på sin partner. Förstår ni vad jag menar nu? Många som jag har pratat med verkar fokusera så himla mycket på "han gör alltid si" eller "hon gör alltid så", men man hör aldrig någonsin "visserligen så sa jag faktiskt en del elaka saker jag med". Självklart så ska ju detta inte gå till överdrift åt något håll, men jag menar bara att man kanske inte alltid måste ha taggarna utåt.

Jag tror också att det är lätt att bli förvirrad för att man tror att saker och ting måste vara på ett visst sätt. Ett perfekt förhållande, man smsar gulliga små sms till varandra en gång i timmen, man reser till någon sydlig del av Europa en gång om året och äter alltid middag tillsammans. Om jag och Mattias skulle smsa med varandra hela dagarna så skulle vi väl inte ha något att prata om på kvällarna? Nej, det är nog bättre att hitta ett sätt som fungerar för er istället för att försöka följa en mall som kanske fungerar för andra.

Och slutligen, var inte rädd när känslor svalnar. För det gör dom, och sen kommer dom tillbaka med dubbel kraft. Och det är okej.

Och till min älskade Mattias, när vi ändå är inne på kärlek. Jag kan inte på något sätt föreställa mig att behöva komma hem på kvällarna, utan att få berätta om min dag för dig. Du gör mig lugn och du förstår mig, jag älskar dig.

Jag svär

Publicerad 2012-10-07 17:50:45 i

Det blev inte som jag trodde igårkväll, istället åkte vi hem till Tobbe med massa roligt garagefolk och lyssnade på dålig musik. Det var jätteroligt, och skönt att göra något annat än att sitta här. Det blev dock ganska sent så det var lite halvsegt att gå upp för ridlektion imorse, men det är ju skönt när man väl kommer ut. Sen gick jag all in teletubbie med one-piece, uggs och halsdukshoodie och så åt vi lunch ute på trappan i solen. Vi lyfte fram ett gammalt bord och grejer, hur mysigt som helst! Men nu ska jag fortsätta laga mat, porterstek blir det ikväll:) kram på er!

Sjukt bra lördag!!

Publicerad 2012-10-06 21:24:27 i

Idag har jag och Matilda varit i Stenungsund! Hittade massor med kläder på gina tricot och fick äntligen köpt ett par skor! Asmysiga, fodrade och allt. Jag har även roat mig med att färga Matildas hår! Det blev jättefint, lite rött:) det har verkligen varit en sjukt bra dag. Nu vet jag inte riktigt vad som händer, Ola och Tobbe kanske kommer hit så blir det väl nån film:) hoppas ni har haft det lika bra som jag denna soliga dag! Kram!

Höstmorgon

Publicerad 2012-10-06 10:18:31 i

Kom precis tillbaka efter en mysig morgonpromenad med mamma och två av hundarna:) det är verkligen superväder ute, jag hoppas det håller i sig hela dagen! Nu börjar även Mattias, Pernilla och Ola vakna till liv så nu blir det frukost! Känner för en riktig lyxfrukost, men det kommer det ju inte att bli... Vi hörs senare! Kram på er!

Jurassic Park 3

Publicerad 2012-10-05 22:22:38 i

Jobbade en kort dag idag och sen blev det uteritt i regnet med Sara. Jag tycker att vi var väldiga tappra med tanke på att det var mörkt och regnade, riktiga vikingar!

Jag, Matilda och Pernilla bestämde oss för att ha en riktig myskväll med godis och den tredje Jurassic Park-filmen. Hur mysigt som helst! Förutom allt blod och sånt på filmen... Inte så mysigt. Men nu är den filmen slut och Matilda har åkt hem. Snart börjar Sjätte sinnet så den tänkte jag och Pernilla kolla på:) godnatt till er när ni går och lägger er! Kram

Kanelbullens dag och Pernilla<3

Publicerad 2012-10-04 22:01:01 i

Alla är glada på kanelbullens dag:) hoppas jag i alla fall. Vi har sålt kanelbullar på jobbet idag, synd bara att dom flesta som handlar hos oss försöker vara så nyttiga som möjligt så dom som har köpt kanelbullar går säkert och lägger sig med världens ångest. Man borde inte ha ångest över att äta kanelbullar... Det är bra för själen. Så ät på allihop, det är fortfarande några timmar kvar på denna kanelbullens dag!

Jag hämtade upp Pernilla efter jobbet så nu är hon här:) Man vet aldrig hur länge hon stannar, men jag antar att hon är kvar till på lördag i alla fall:)
Och Matilda har självklart varit här en sväng och nu är även Tobbe på besök:) Jag hoppas att ni alla mår så bra ni kan och inte har ångest över kanelbullarna. Kram och godnatt!

Noooooooo

Publicerad 2012-10-03 22:37:07 i

Dom kan ju inte döda Sloan i Greys Anatomy!!!! Vad håller dom på med? Nu är det ju bara alla deprimerade människor kvar. Och Bailey. Sloan ska ju bli tillsammans med Lexie och så ska dom leva lyckliga i alla sina dagar! Vad händer! Och varför är Lexie död på tal om det? Hur kan jag ha missat att hon dog? Jag är förvirrad.

På tal om något roligare så har jag bakat kanelbullar idag för att imorgon är det ju som alla vet kanelbullens dag:D

Vinterjacka:D

Publicerad 2012-10-02 22:37:58 i

Har köpt en jättemysig jacka idag, kände att jag inte kan gå runt i Mattias jacka hela vintern, oavsett hur skön den är. Matilda och Alexandra var med och shoppade och det blev allt lite småsaker till dom med. Kvällen har spenderats här till Jurassic Park, andra filmen. Jag övertalade Alexandra att ta en bild på sig själv i sitt slitna efter-stallet-tillstånd, så jag kunde lägga upp den på min blogg för jag har nästan inga bilder på henne. Hon var visserligen inte överdrivet svårövertalad. Och nu ljög jag lite, jag har massa bilder på henne, men dom är från i somras och eller tidigare, och har inte alls med idag att göra. Jag hoppas att alla mår bra och äter gott, kram och godnatt!

I'm getting too old for this shit

Publicerad 2012-10-01 22:30:24 i

Har ni sett programmet Färjan som går på 5an? Det handlar om en kryssningsfärja och folket som åker med den. Lite i stil med Ullared och Böda camping. Jag har aldrig riktigt orkat bry mig om vad det är för något och därför har jag aldrig kollat på det, men så låg jag och slökollade på tv en dag för några veckor sen när plötsligt just Färjan började. Fjärrkontrollen var lite för långt bort så jag bestämde mig för att ge programmet en chans. Fan vad sjuka människor det finns! Och vad roligt dom verkar ha, hur socially awkvard dom än är! Alltså allvarligt talat, kolla på det någon gång, ni kommer att förundras över hur normala ni själva är. Eller hur onormala.

Matkassen gav oss väldigt god mat idag, köttfärslimpa med potatis och svampsås. Mycket smarrigt! Jag tände en brasa som Emmie la sig framför när jag och mamma lagade maten. Emmie är så himla söt, hon är verkligen bekväm av sig. Hon ligger gärna på en kudde framför brasan eller under täcket i sängen eller bara i någons knä, gärna innanför tröjan där det är varmt och mysigt.

Citat i natten

Publicerad 2012-10-01 00:06:08 i

Every mother on earth gave birth to a child. Except my mother. She gave birth to a legend. High five mom!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela