elliandren.blogg.se

En blogg om livet, framför allt mitt.

Here comes the sun

Publicerad 2013-02-26 23:41:04 i

Idag har jag inte gjort mycket! Har mest legat still men till slut fick jag lite flipp på det så jag bestämde mig för att baka snoddas/kärleksmums/mockarutor. Det är jobbigt när ett bakverk har många namn... Jag har nog alltid kallat det för snoddas för det står så i min bakbok, men kärleksmums låter finare. Fast också töntigare. Men jag är ju ganska töntig:) Matilda, Ola och Tobias kom förbi på kvällen och gjorde min dag lite roligare men ingen av dom kunde stanna särskilt länge tyvärr.

Idag har man kunnat känna lukten av vår i luften, har ni tänkt på det?
Godnatt, kram<3

Jag har en skruv lös... Eller två.

Publicerad 2013-02-25 22:24:54 i Allmänt,

Så idag har jag alltså tagit bort skruvarna ur mitt högra knä. Allting gick väldigt bra, sköterskorna var jättetrevliga och jag kände mig väldigt omhändertagen. Jag tyckte operationen gick väldigt fort, jag hann ju knappt somna förrän jag blev väckt igen och dom sa att allt var klart. Mamma hämtade en rullstol åt mig i entrén, jag tyckte det var klart överdrivet men både sköterskan och mor min insisterade eftersom att jag fortfarande var ganska vinglig från narkosen. Vi tog hissen ner! Heja mig, modig som ett lejon!
Passade på att ta ett kort på mig själv när morsan var nere och hämtade rullstolen. Jag tycker jag såg rätt pigg ut för att vara nyopererad!
 
Fett modig i hissen!
 
Och eftersom att jag är ganska äcklig av mig så var jag ju såklart tvungen att ha med mig skruvarna hem i en liten burk:)
 
Min underbara Matilda kom hem till mig på kvällen med Ben & Jerrys och kärlek, det uppskattade jag verkligen. Synd bara att jag spydde upp det senare när alla mediciner och grejer började släppa... Ben & Jerrys är bara inte lika gott på vägen upp som på vägen ner. Sen är det något som man får på sjukhus som jag inte riktigt tål för både den här gången och efter min senaste operation så har det börjat klia över hela mig. Det är jätteirriterande och värst i ansiktet och på fötterna. Men förhoppningsvis går det över tills imorgon. 
 
Nu ska jag i alla fall försöka sova lite och hoppas att jag inte behöver gå upp och spy något inatt, men det ser inte ljust ut. Mår väldigt illa. Jag hoppas att ni har det bra i alla fall, godnatt och kram på er! 
 
"The most important sex organ is the brain"
- Regina Brett
 

Kvällen före

Publicerad 2013-02-24 23:42:32 i

Nu är det allt lite pirrigt... Egentligen känner jag mig rätt lugn, dom ska ju faktiskt bara plocka ut skruvarna, det är standard och jag får åka hem samma dag men det är väl naturligt att känna sig lite nervös.

Den här dagen har jag spenderat med Therese! Inte samma Therese som tidigare i veckan utan en annan vän till mig som jag inte träffat på evigheter. Det var jätteroligt, det är precis som om tiden stått still. Jag tycker det är skönt när det är så att det inte spelar någon roll om man inte ses på 5 år för när man väl ses så vet man ändå precis vart man har varandra. Sen tycker jag ju samtidigt att vi borde bli bättre på att ses oftare... Men ni förstår vad jag menar!

Och nu på kvällen har jag bara myst med Mattias som äntligen kommit hem! Han hade köpt två jättefina Beatles-tavlor till mig, gulligt va? Och nu har vi suttit och pratat om hur våra veckor har varit och kollat roliga bildekaler på ebay. Mycket bra söndag helt enkelt:) just det, jag har duschat med sån där äcklig descutan-svamp också. Det är en svamp med bakeriedödande medel som man ska duscha med kvällen innan och på morgonen innan man opereras. Håret blir som svinto och huden känns helt äcklig, man får inte smörja in sig eller sminka sig. Känner mig extra mycket som Ronja Rövardotter:p

Men nu somnar jag, godnatt mina vänner, kram<3

"Be eccentric now. Don't wait for old age to wear purple."
- Regina Brett

Bra helg innan operation

Publicerad 2013-02-24 11:41:48 i Allmänt,

Det har varit ännu en bra helg den här helgen. Min bror och hans band Across Silence är med i en musiktävling som heter Emergenza så dom spelade på Sticky Fingers i fredags så vi var självklart där och kollade och röstade på dom. Där var rätt mycket roligt folk som man kände så jag tycker att det var en väldigt rolig kväll, Oskar och hans band var jätteduktiga. Två av mina gamla klasskompisar spelade också med sitt band Chanon, jag har faktiskt aldrig hört dom förut men jag blev inte besviken, dom var hur duktiga som helst. Och sen spelade ett band som jag tror hette Kattigatt, dom blev jag också väldigt imponerad av. Min mobilkamera bestämde sig för att inte fungera under hela kvällen så jag har inga bilder alls från spelningarna... Det enda jag lyckades få med på bild var korvgubben som stod utanför när vi skulle hem. Han var rätt skön så Kim köpte varsin korv till honom och mig. Asgott!
Kim, Sofie och P2 följde i alla fall med hit efteråt och sov här sen spenderade vi hela lördagen tillsammans, det var riktigt kul. Vi sköt med luftgevär, åkte runt halva Göteborg i jakt på pengar och sen gjorde vi amerikanska pannkakor. Eller rättare sagt Sofie gjorde. Det var jättegott! Jag gillar ju egentligen inte pannkakor, men det var faktiskt rätt annorlunda med amerikanska. Alexandra anslöt sig till oss när vi satt och åt våra pannkakor sen följde hon med oss och bowlade på kvällen. Ola hängde också på och vann såklart som han alltid gör. Och jag förlorade, som jag alltid gör. Men jag är inte bitter för det!! 
 
Det har varit skönt att slippa vara ensam i helgen för att imorgon ska jag opereras. Det är ingen stor grej, dom ska bara plocka ut skruvarna från en tidigare operation ur mitt knä, men det klart att man är lite nervös och då är jag hellre nervös med massa folk runt mig som kan få mig att tänka på annat, än själv när man bara ligger och tänker på allting som kan gå fel. Idag ska jag inte göra något särskilt, plocka lite här hemma och sånt bara tror jag. Mattias kommer hem ikväll:) det ska självklart bli kul:) Men nu ska jag i alla fall låta den här dagen börja genom att gå upp ur sängen... Jag har fortfarande inte varit uppe. Jag hoppas ni får en bra dag allihop, passa på att njuta av att det är söndag. På söndagar ska man inte göra någonting! Kram på er<3
 
"Over prepare, then go with the flow"
- Regina Brett

Mysdag med Therese

Publicerad 2013-02-20 23:42:08 i

Efter jobbet idag var jag sådär modig igen! Jag åkte hem till en vän till mig som heter Therese, jag tror jag skrivit om henne förut men det var nog ett tag sen. Hon har i alla fall flyttat närmare Kungälv, och jag har aldrig varit i hennes nya hus så jag var helt modig som åkte dit utan problem och höll mig lugn, trots ny plats och isig, brant backe. Sen när jag åkte hem därifrån så hamnade jag i en liten bilkö och höll mig lugn hela tiden! Det var ingen stor kö, från fästningen till kexsfabriken, men ändå en kö! Jag är modig. Det är jag faktiskt, trots att det kanske låter löjligt. Men man kan ju bara vara modig om man är rädd. Vad är du mest rädd för i världen? Fundera på det, föreställ dig det och tänk dig att utsätta dig själv för det frivilligt. Inte helt kul, och det gör jag. Jag är modig!

Nu ikväll har jag, Therese och Matilda kollat film här hos mig. Vi såg på Poltergeist, en gammal skräckklassiker. Den var faktiskt rätt bra, inte jätteläskig men lagom. Therese sover här inatt, annars hade jag definitivt sagt nej till skräck nu när Mattias är i Norrland!

Men nu ska vi sova, såhär finurlig ser Therese ut när det är sovdags x) Godnatt mina små vänner, kram<3

En ryggradstermometer

Publicerad 2013-02-19 23:33:27 i

Godkväll alla fina människor och brutala bestar:) igår var ingen jättebra kväll. Först var den det, Kim kom hit och vi kollade lite tv och tjötade, men sen när jag skulle gå och lägga mig så kändes det som att allt gick sönder i mig på något vis. Tankarna började snurra och jag fick den där krypande ångesthuvudvärken. Det känns precis som en termometer. En tecknad termometer där graderna stiger okontrollerbart fort och till slut överhettas den och sprängs. Det känns som att det sitter en sån termometer i min nacke. Den börjar lite längre ner på ryggen och går upp i huvudet. Jag kan nog inte förklara det tydligare än så... Först försökte jag lugna ner mig själv men det fungerade inte så då fick jag ännu mer panik. Och så vidare. Men efter mycket smsande med Sofie och efter att ha läst några kapitel ur min bok så släppte det sakta men säkert och jag kunde somna. Halv två på natten. Jag vet inte varför det blir så ibland. Inte när jag är här hemma, där jag känner mig allra tryggast. Här i mittpunkten av min comfort zone.

Idag har fungerat mycket bättre, fast jag har varit väldigt trött. Sofie, Pontus och Tobbe kom hit och åt middag med mig och min bror, det var väldigt trevligt. Jag fick blommor av Sofie och Pontus, dom är väl för underbara! Men nu ska jag sova. Jag hoppas att ni drömmer det ni vill drömma om och att det blir en bra dag imorgon. Godnatt, kram<3

En riktigt bra helg

Publicerad 2013-02-17 23:25:54 i

Det har verkligen varit en ovanligt bra helg! Fredag kväll spenderade jag hemma hos Matilda med Ola och John men det blev inte sent eftersom att båda Matilda och jag skulle upp i tid dagen efter. Jag skulle jobba och hon skulle hämta sin far och bror som varit på semester. Det var roligt att jobba trots att det var på en lördag. Jag tycker faktiskt det kan vara rätt skönt att jobba lördagar för det är ett annat tempo och en annan stämning då. Och igår så jobbade jag med Lena och det är ju alltid roligt:) Igår kväll åkte jag och lite annat folk och bowlade, det var också roligt även om jag förlorade stort. Efter bowlingen gjorde jag världens framsteg i min fobiträning! Jag brukar aldrig åka längre än till Kungälv med någon annan än min familj, Matilda, Tobbe eller Mattias, men igår kväll åkte jag och Pontus hem till Barre som bor mitt i Göteborg. Kände mig modig och vuxen! Och det gick hur bra som helst!

Och idag har jag bakat fler bullar, Pontus och Lova hjälpte till. Dom blev världens godaste! Men nu är jag, som vanligt när jag bloggar, astrött. Så godnatt mina vänner! Kram på er<3

"Burn the candles, use the nice sheets, wear the fancy lingerie. Don't save it for a special occasion. Today is special."
- Regina Brett

Sång å sånt

Publicerad 2013-02-15 11:12:18 i

Idag är det fredag! Är det inte skönt? Jag ska jobba imorgon, men det är ändå fredag och den där lugna, mysiga fredagskänslan infinner sig, precis som den ska. Vad hjärntvättad man är ändå.

Min gitarr står i ett hörn och börjar bli dammig. Jag önskar att jag spelade mer. Att jag övade mer och var duktigare än vad jag är. Men jag har ingen självdisciplin när det gäller att öva på saker och ting. Det är synd ändå, tänk att kunna sätta sig på en stol på en scen med sin gitarr och bara få spela och sjunga för en publik. Gud vad jag saknar att stå på scen.

Freakshow

Publicerad 2013-02-14 22:38:25 i

Jag hatar att se människor med agorafobi i serier på TV eller i filmer. Vi framställs ofta som riktiga byfånar eller idioter. Som nu till exempel. Jag ligger i soffan och kollar på Jordan rättsläkare, som vanligt och i just det här avsnittet har dom med ett vittne med agorafobi. Efter mycket information som jag känner inte stämmer så kallar en av mina favoritkaraktärer honom för "freakshow". Det är vad jag är. En freakshow.

Middag hos Sofie

Publicerad 2013-02-13 22:30:40 i

Idag har varit en ovanligt angenäm dag:) tog det lugnt hela morgonen och sen var det full fart på jobbet. Hur mycket folk som helst, det var roligt! Efter jobbet hämtade Tobbe upp mig och så åkte vi till Sofie och P2 som bjöd oss på hemmagjord pizza och kladdkaka. Hur gott som helst, nu är jag helt cp-mätt. Och nöjd och lite fetare än förut:) Sofie hade världens mysigaste lilla lägenhet, jag blev till och med lite avundsjuk, och jag gillar inte lägenheter i vanliga fall.

Jag längtar till sommaren något helt enormt! Kände en doft av grillat förut och varenda cell i mig bara skrek efter varma sommardagar vid poolen som avslutas med stört gott grillat kött och trevligt sällskap. Inte grillat trevligt sällskap då utan aa, ni fattar. Men nu ska jag sova, godnatt mina fina<3 kram

"When it comes to going after what you love in life, don't take no for an answer."
- Regina Brett

Förändring och mitt sätt att se på det

Publicerad 2013-02-12 23:45:56 i

Jag tycker inte om förändring. Jag har aldrig tyckt om förändring. När jag var liten och vi åkte skidor så fick mina föräldrar alltid hålla på att försöka övertala mig i flera timmar om att vi skulle byta backe och när vi väl bytt så ville jag inte byta från den nya backen. Och jag har fortsatt vara sådan genom hela mitt liv. Jag tycker inte om förändrig för att jag har ingen kontroll på det. När saker och ting ändras så vet man inte om det kommer att vara bättre eller sämre. Och det har alltid skrämt mig. Men på sista tiden så har jag känt en annan känsla. En nyfikenhet på alternativen och en känsla av att jag kan vara mer än vad jag är. Och en liten längtan. Och det känns bra.

Semlor:)

Publicerad 2013-02-12 17:06:10 i

God eftermiddag kära läsare:) idag har jag spenderat förmiddagen med att baka semlor. Det var riktigt roligt! Lagom pyssligt, enkelt med bra resultat. Nästan så jag vill åka hem och baka några till bara för att det var mysigt:) eller så kanske jag skulle baka något annat som jag inte bakat förut. Småkakor till exempel gör jag nästan aldrig, det kanske är roligt! Just nu sitter jag på jobbet, här är ganska lugnt idag. Och jag har Zig Zag i huvudet... Zig zag zagazu zagazuguza... Man kan ju bli galen för mindre.

Faller på plats

Publicerad 2013-02-11 22:40:11 i

Godkväll mina vänner och bekanta. Det känns som att bitarna börjar falla på plats. Jag känner mig lite starkare och mer självständig.

Jag är jättesugen på att tatuera mig! Har så många idéer men jag tänker nog hålla dom för mig själv just nu. Tills dom sitter på mig permanent. Jag har ju redan två tatueringar, en på låret och en på foten, men det är väl lite som dom säger, man blir beroende.

Imorgon är det fettisdagen så jag funderar på om jag kanske skulle ta och baka semlor på morgonen. Det tror jag nog jag ska. Jag tycker om att baka som ni säkert förstått. Det är väldigt lugnande på något vis, bra för själen. Och folk uppskattar det. Tror jag i alla fall, kan ju hända att dom bara låtsas för att jag ska bli glad. I så fall får dom gärna fortsätta låtsas så kan jag få fortsätta leva i min lilla skyddade bubbla. Det är tryggt här i min bubbla.

Men nu ska jag sova, godnatt ni fina människor. Kram på er!<3

"It's never too late to be happy. But it's all up to you and no one else."
Regina Brett

Bullfest i skogen

Publicerad 2013-02-10 23:01:07 i

Det blev en riktigt mysig kväll igår med bullbak och melodifestival! Bakade runt 80 bullar, asgoda. Jag tycker om att baka, det får mig att känna mig lite mer som mig själv. Problemet är bara att jag inte vill äta det. Visst, en bulle när dom precis är färdiga, men 80 stycken? Nej nej. Men visserligen brukar det alltid finnas ganska många frivilliga som äter upp resten.

Idag har jag varit så redig så jag har städat min bil. Första gången sen jag köpte den för ett år sedan. Och det behövdes!!! Hittade 7 par handskar, 2 par solglasögon, 1 par skor, ett 20-tal parkeringsbiljetter, 2 putsdukar, 10 CD-skivor, en flaska cider, 1 pulka, ett sällskapsspel, 2 pennor, 1 rulle med treo, 1 sminkväska med smink i, verktyg och lite annat smått och gott. Så det var verkligen dags! Efter städningen av bilen så åkte jag hem till Nema. Vi pratade om livet och hon spådde mig med tarotkort. Eller spådde kanske det inte direkt heter... Hon läste mina kort i alla fall, det var väldigt spännande. En konversation med mitt undermedvetna, uppfriskande på en söndag:)

Men nu är det dags att sova. Godnatt allihop, jag hoppas att morgondagen har massor med bra att erbjuda. Kram<3

För det är så

Publicerad 2013-02-09 13:08:37 i

Hej allihop, såhär långt uppehåll från bloggen har jag nog aldrig haft innan. Det är svårt att ta tag i sig själv och skriva för ska jag skriva så måste jag tänka efter hur jag känner mig och det har varit så skönt att bara under ett par dagar fokusera på något annat. Eller i alla fall inte fokusera på just det.

Igår hade vi lite tacokväll här, inget fancy utan bara allmänt mys med dom vanliga. Det var så trevligt så. Idag hade jag tänkt baka bullar men vi får se, jag tappade ännu motivationen för det. Ska i alla fall vara med Matilda ikväll, det ska bli mysigt. Hoppas ni har det bra allesammans. Kram

Lalala

Publicerad 2013-02-06 08:34:45 i

Godmorgon mina fina! Igår innan jobbet var jag hos Matilda och drack kaffe och tjötade. Vi har inte haft lika mycket tid att ses på sista tiden för hon pluggar nu och då måste man ju fokusera. Så vi försöker klämma in små stunder då och då:) typ som morgonkaffe! Och så ska vi faktiskt ses en sväng efter jobbet idag. Jag tycker att jag fungerar mycket bättre när jag är med henne.

Inatt har jag sovit jättedåligt. Har vaknat flera gånger med panik över något men jag vet inte vad. I alla fall så har jag varit uppe och gått omkring i mitt hus tills jag lugnat ner mig och sen gått och lagt mig igen. Enormt irriterande. Men nu ska jag åka till jobbet, ha en bra dag allihop! Kram<3

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3861597/images/2013/pic_5112066d9606ee2895423078.jpg" class="image">

Tröttare än trött

Publicerad 2013-02-04 23:01:00 i

Hej på er mina fina. Idag har faktiskt varit en riktigt bra dag. Vanlig men bra. Upp, fixa stall, duscha och sen jobba. Sen efter jobbet så var jag och Tobbe på Maxi. Köpte vindruvor till Matilda för hon är så duktig och pluggar hårt hela dagarna.

Det blir inget långt blogginlägg idag, jag är så trött. Ligger i min säng och tittar på Hitta Nemo. Somnar när som... Så godnatt på er, jag hoppas ni har det bra. Och jag ska försöka skriva något vettigt snart. Kram<3

"Get rid of anything that isn't usefull. Clutter weighs you down in many way."
- Regina Brett

Pernilla<3

Publicerad 2013-02-03 12:18:39 i

Har haft en riktig myshelg med min underbara vän Pernilla. En mycket välbehövd sådan var det. Först när jah hade plockat upp henne i fredags så åkte vi till mekonomen och köpte en awesome rosa rattmuff till mig för att matcha mina fina navkapslar. Mitt mål är att göra min bil så tjejig som bara möjligt, sådär så att folk som åker med den skäms lite. Sån humor har jag. Efter mekonomen åkte vi i alla fall hem och färgade mitt hår och kom det förbi lite folk och anslöt sig till våran vinkväll. Det var trevligt:)

Igår hade vi en lugn och skön megamysdag. Först åkte vi ner och köpte frukost och sen gick vi en liten sväng i kylan med hundarna. Sen städade vi i torpet och när vi tröttnade på det så gick vi ut och sköt lite i paddocken. Sen bakade vi muffins och resten av kvällen/natten spenderades i soffan med massa bra filmer:) men nu har jag släppt av henne på busstationen och ska strax börja söka efter föda. Jag är vrålhungrig. Kram på er mina fina<3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela