elliandren.blogg.se

En blogg om livet, framför allt mitt.

Tankar i duschen

Publicerad 2014-09-08 15:02:05 i Allmänt,

När jag stod i duschen för en stund sen så började jag fundera på folk och hur dom fungerar, varför dom gör dom val som dom gör och varför dom reagerar på det sättet dom gör. Varför gör jag som jag gör och reagerar som jag gör? Det här inlägget kommer antagligen bli lite flummigt för jag lyckas inte riktigt sortera tankarna i mitt huvud, men jag tänkte att jag skulle försöka dela med mig av det ändå. Hur osammanhängande och konstigt det än blir.
 
Jag funderar över om varje människa kan ses som en design. Inte utseendet utan personligheten och jaget. Utseendet är väl också en typ av design som bestäms av dna, anlag osv, men även aktiva val för varje människa, som vilka kläder man väljer, hur man vill ha sitt hår, om man föredrar att sminka sig eller inte. Ni förstår säkert hur jag menar, man designar sig själv så som man vill ha sig själv. Och nu har vi även möjligheten att redigera vårat utseende genom operationer. Så hur desginas personligheten? Uppfostran och miljö, javisst, men jag vill ändå tro att människor kan vara mer än så. Jag förstår att det för länge sedan var absolut livsviktigt att göra som flocken gör, följa strömmen och allt sådant, men är det fortfarande lika nödvändigt i dagens samhälle? Mår vi bättre av att vara som alla andra, göra som alla andra, eller mår vi bättre av att stanna upp och gå utanför den bubblan en stund, fundera över vad vi vill vara för typ av människor och få en klar uppfattning om vad som för oss är rätt och fel? Hur mycket av vår personlighet och våra val styrs av instinkt, hur mycket styrs av vad andra gör och hur mycket väljer vi egentligen själva? Jag har absolut inga bra svar här. Jag vill gärna tro att jag designar mig själv efter hur jag vill vara, men hur kommer det sig att jag vill vara på ett visst sätt? Efter allt som hänt det här året så har jag ett helt nytt perspektiv på livet, hur många fler perspektiv finns det och vad kan jag tänkas missa i den blindhet jag säkert besitter? Hur blind är du? Har du förmågan att ta ett steg tillbaka från en situation, fundera över vad det egentligen är som får dig att reagera, resonera med dig själv? Kan du se en större bild än bara det ditt sinne har ställt in sig på? Kan du vara ärlig mot dig själv och andra? Jag har så mycket frågor som snurrar i mitt huvud just nu. Det känns som att något håller på att låser upp sig i min hjärna, som om jag står och knackar på en dörr med alla dessa frågor och svaren finns precis innanför men jag måste hitta svaret på en nyckelfråga innan jag kan gå in. Jag vet visserligen inte om jag vill gå in, för tänk om hela min värld vänds uppochner?
 
Ja, det är alltså sånt jag funderar på när jag står i duschen. Now you know. 
 
 
 
 

Slö söndag

Publicerad 2014-09-07 19:01:10 i Allmänt,

God kväll! Idag har jag haft en riktigt slö dag som började med löshoppning och korv med bröd ute i paddocken, det var väldigt mysigt. Lina som har sina hästar här var med, plus hennes föräldrar och hennes lilla son. När vi var klara med allt och alla hästar hade fått hoppa av sig lite så gick jag in till mig för att städa. Det gick sådär, jag råkade somna på soffan istället. Jaja, det behövdes kanske. Jag har inte sådär jättemycket mer intressant att berätta idag så jag tänker att ni får lite bilder istället. Ha en fortsatt bra söndag, puss och kram! 
 
 

Girls, girls, girls

Publicerad 2014-09-06 03:18:03 i Allmänt,

Hej på er! Lyckokänslan försvann. Inte helt, inte än, men jag är inte lika euforisk nu som jag varit dom senaste dagarna. Nåja, den kanske kommer tillbaka. Och om inte annat så vet jag ju hur det känns nu och vad jag ska sträva efter! Och det är väl ändå ganska normalt att man inte känner sig lycklig hela tiden? Det finns inget "lyckliga i alla sina dagar", för lycka är väl kanske mer än livsstil. I varje val man gör och varje steg man tar på något vis. Jag vet inte, jag är varken filosof eller allvetare, men det är vad jag tror i alla fall. Ojojoj vad djupt det blev här nu då, så kan vi inte ha det. Inte mitt i natten, min hjärna är för trött för det. 

Jag har spenderat kvällen med två nyfunna vänner som, hör och häpna, är tjejer. Malin och Jessica, riktigt trevliga och lite knäppa. Passar mig utmärkt. Vi gjorde inget vettigt alls, åt middag på donken och sen satt vi på en krog i Kungälv och tjötade med folk. Jag fick en väldigt trevlig komplimang av en gammal polare som jag träffade där. Han sa något i stil med "ja men du är ju inte som andra tjejer, du är mer en bro. Man kan slåss med dig i leran om du fattar vad jag menar". Okej, det kanske inte låter fantastiskt gulligt i era öron men för mig var det värt väldigt mycket. Men nu ska jag försöka sova. Har försökt i ett par timmar nu och det går sådär, men vem vet, jag kanske bara behövde blogga av mig! Godnatt och kram på er!


Lyckokänsla

Publicerad 2014-09-04 23:37:07 i Allmänt,

Godkväll allihop! Jag hoppas att allt är bra med er. Med mig är det i alla fall bara bra, jag har haft en sån där underlig lyckokänsla i två dagar nu. Ni vet när man känner sig typ varm och glad men samtidigt nästan lite gråtfärdig av någon konstig anledning. Jag trivs med den känslan. Jag vill inte bli av med den. 

Idag har varit en riktigt bra dag! Jag och mamma tog hundarna till veterinären för vaccinationer, sen hämtade jag Julia, Peter och Malin så åkte vi till ingetorpssjön och hade picknick. Det var så skönt att bara sitta där på en klippa och lösa korsord. Kvällen har som vanligt spenderats hos tvillingarna och Julia och nu ligger jag i min soffa och kollar på Greys anatomy. Och det är allt jag har att skriva idag. Kram på er allihop! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela