elliandren.blogg.se

En blogg om livet, framför allt mitt.

Mysig fredag

Publicerad 2014-05-31 00:33:51 i Allmänt,

Godkväll! Så igår var jag alltså och käkade med Sandra och Ola på Spice Kitchen (tror jag det heter) i Kungälv. Det var riktigt mysigt, det har blivit så fint där nu. God mat, trevlig personal och härlig stämning. Lätt värt ett besök för er som gillar sånt. And let's be honest, vem gör inte det? Hämtade en god vän senare på kvällen och han är fortfarande kvar här. 
 
Idag har jag gjort massa roliga saker. Var först hos min psykolog visserligen och det är ju alltid ganska tungt, men sen kom Kalle över med thaimat och musikidéer och det var riktigt roligt! Han stannade ett par timmar och det blev en del musikpratande men också lite annat allmänt skitsnack. Kvällen har spenderats i goda vänner sällskap på altanen med tända ljus, amerikanska pannkakor och kladdkaka. Kan ni gissa vem som stod för pannkakorna? That's right, Sofie. Men nu är jag så enormt trött så nu blir det inte mycket mer bloggande idag. Jo förresten, jag hade ett litet moment förut när jag stod på altanen och bara tittade på hur fint allt är när det är grönt. Håller ni inte med? 
 
Men det var allt för idag. Good night, sleep tight. Don't let the bed bugs bite. 
 
 
 
 
 
 

Skoj med Ola och Christian

Publicerad 2014-05-29 16:18:51 i Allmänt,

God eftermiddag alla fina och ofina! Jag hoppas att allt är bra med er på denna soliga dag. Med mig är det i alla fall rätt bra, det gick bra hos psykologen igår, jag fick träffa underbara Sandra och kvällen spenderade jag med mina goa vänner Ola och Christian. Med dom behöver man verkligen inte vara fin i kanten, vilket jag tycker är väldigt skönt eftersom att fin i kanten inte direkt är min cup of tea. Vi hade en väldigt rolig kväll, drack öl och snackade skit och sen som vanligt somnade jag när vi drog igång en film. Men jag hann i alla fall se dom första 5 sekunderna. Imponerande va? Idag blev det frukost/lunch på McDonalds och sen degade vi en stund hemma hos Christian, han har två otroligt söta kattungar så jag spenderade en del tid på golvet. 
 
Men nu har jag inte tid att sitta här och skriva, ska hinna duscha innan jag ska hämta upp Sandra så ska vi och Ola ut och äta. Det ska bli mysigt! Ha en fortsatt bra dag, kram på er!
Bitchlook, mmmhm
 
 

Bröd

Publicerad 2014-05-28 10:52:03 i Allmänt,

Godmorgon allihop! Visst är det en fin dag idag? Jag sitter och äter bröd som jag bakade igår. Mycket gott, äkta lovis-bröd. Igår var jag inte riktigt lika duktig när det gäller fobiträning som jag var i måndags, men jag känner att det får vara okej. Idag är en ny dag. Och jag fick ändå gjort en del igår, jag bakade ju bröd till exempel. Sen gjorde jag rent fläkten i köket i stora huset, den såg lite för läbbig ut. Och så började jag rensa i mitt eget kök. Gick igenom lådor och skåp och slängde massa gammal skit. Det är underligt ändå hur mycket onödigt man samlar på sig, som gamla kvitton och trasiga leksaker. 
 
Idag ska jag på mitt första möte med min andra psykolog. Japp, jag har för tillfället två. En som inriktar sig på fobiträning och en som ska hjälpa mig med depressionen. Jag är lite nervös men det ska nog gå bra. Jag känner mig ändå ganska förberedd, jag vet vad jag vill prata om och vad jag vill få ut av det. Och nu sitter jag och stirrar på ordet "förberedd" och funderar på om det verkligen stavas med två D. Det borde ju stavas så, men å andra sidan så finns det ju alltid undantag... Nevermind, jag tror ni förstår ändå. Jag bestämmer att det stavas så. 
 
Nej, nu ska jag dricka upp mitt kaffe och gå och ställa mig i duschen och filosofera. Och duscha såklart, hade inte bara tänkt stå där som ett fån. Ha en bra dag nu, kram på er! 
 

Vatten

Publicerad 2014-05-27 11:00:08 i Allmänt,

Det blev en ganska bra måndag ändå måste jag säga. Jag och Oskar åt lunch hemma och sen åkte vi ut till Rörtången och gick en promenad på klipporna. Mycket bra fobi-träning, lagom långt bort och så mycket fint att se på som jag kunde bli distraherad av och som till och med gjorde att jag kunde känna mig lite avslappnad. Det var skönt att få umgås lite med min bror också, det kändes lite som när vi var små och gick på upptäcksfärd när vi var utomlands. Även om samtalsämnena kanske har ändrats något. 
 
 
Lite senare på eftermiddagen hämtade jag en helt underbar nyfunnen vän som heter Sandra. Hon ska på bröllop på lördag och behövde ha tag i en klänning, och tro det eller ej men klänningar har jag ganska gott om. Så efter lite provande och tittande så hittade hon en klänning som hon var så himla fin i, så den fick hon låna. Efter klänningutprovningen så tog vi med oss Emmie och åkte ner till Ingetorpssjön. Vi köpte fika på vägen dit och satte oss på en klippa och hade lite picknick. Det var fantastiskt mysigt. Också bra fobiträning. När jag kom hem igen så var jag så trött i huvudet så jag la mig och kollade på en film. 
 
 
Ja det var en bra måndag, jag kände mig nästan "normal". Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, någon form av fobiträning får det bli i alla fall men mer än så vet jag inte. Jag kanske ska baka något, det var ändå längesen. Lovis-bröd tror jag det får bli, det är så himla gott och roligt att baka. Japp, så får det bli. Ha en bra dag nu allihop och var så bra ni kan! Kram

Vad gör jag nu?

Publicerad 2014-05-26 11:16:27 i Allmänt,

Nu är det måndag. Helgen har varit väldigt bra, igår var jag ute på Stenlia och red på en supercharmig häst som heter Simon. Han var så duktig, jag körde lite horsemanship med honom och kände mig som en äkta hästtönt när vi skapat det där speciella bandet mellan människa och häst. Jag satt på marken framför honom och han hade mulen mot min panna. Det är faktiskt något speciellt med det, hur töntigt det än låter. Men det känns som att man vet vad hästen tänker och hästen vet precis vad man känner. Det kändes som att han kände min, i brist på bättre ord, sorg. 
 
På eftermiddagen hämtade jag en vän som spenderade kvällen och natten här, jag har precis kört hem honom igen. Så nu är det måndag. Jag sitter i mitt kök och dricker kaffe och funderar på vad jag ska göra nu. På sjukhuset har man en rutin. Det är frukost klockan 8, lunch halv 1, middag klockan 5 och kvällsfika halv 8. Mellan dom tiderna försöker man göra lagom mycket och där är det okej att gå och lägga sig en stund om saker och ting blir för mycket. Här hemma känns det som att jag måste hålla igång hela tiden så jag inte tänker för mycket. Jag måste göra något, fobiträna eller städa eller rida eller något annat som är viktigt. Jag är friskare nu, jag borde orka mer nu. Klara av mer. Jag tror att jag ska sätta mig och gå igenom lite papper som jag fått av min psykolog och av ergt-gruppen. Göra upp ett schema för veckan, skriva upp lite mål och planera in vila, för då kanske det känns mer okej. Om det är planerad vila. Så får det bli. 
 
 

Kanske, bara kanske

Publicerad 2014-05-24 20:16:13 i Allmänt,

Godkväll allihop! Nu har jag äntligen fått lite ordning på mitt internett så nu får ni förbereda er på ett lite längre inlägg, men jag ska försöka göra det relativt kortfattat ändå så ni inte tröttnar. Jag kan själv vara ganska dålig på att läsa bloggar med långa romaner om vad som hänt under dagen. 
 
Så, nu är jag i alla fall utskriven från sjukhuset och det går ändå ganska bra. Igår kände jag mig ganska sorgsen, men det är kanske inte så konstigt. Jag hade ju vant mig vid det livet och trivdes väldigt bra med alla människor där, både patienter och personal. Jag saknar dom riktigt mycket, men det är ändå lite skönt att vara hemma. Så min första kväll hemma spenderade jag med Matilda. Vi åkte ut till Ingetorpssjön och jag badade. Kan ni tänka er? Eller badade och badade.. Jag doppade mig. Men det var skönt och otroligt vackert. Igår fyllde som sagt pappa år så jag och mamma började dagen i Kungälv för att köpa presenter, sen åt vi lunch hemma och på kvällen åt vi tårta och sånt gott. Ola och Alex kom också förbi, vi låg och degade i min soffa hela kvällen. 
 
 
 
 
 
Idag har jag fobitränat som fan. Det är ju kungälvscruising idag, vilket såklart höjer min ångestnivå ganska rejält eftersom att en av mina värsta fobier är för just bilköer. Så imorse åkte jag ner till Kungälv och hämtade en väldigt kär vän som jag sedan umgicks med större delen av dagen. Han märkte redan när han satte sig i bilen att jag var lite extra panikig men han hanterade det så underbart, pratade lugnt och lät mig ta den tid jag behövde för att lugna ner mig. Sen hade vi bara en allmänt mysig dag. Nu på kvällen åkte jag, mamma och pappa ner till Kungälv för att jag skulle få kolla lite på köerna och utmana mig själv lite. Så vi ställde bilen vid maxi och promenerade runt och tittade på bilar, sen åt vi middag på en mysig liten uteservering. Det var ju ganska mycket folk och bilar i hela Kungälv, men jag höll mig ändå rätt lugn och det kändes riktigt bra. Det känns som att kanske, bara kanske så kan det här bli bra så småningom. Innan vi åkte hem så gick vi förbi Hemmakväll och hyrde lite filmer så nu ska vi ha en lugn lördagkväll med filmmys. Det tycker jag känns alldeles lagom, min hjärna är helt mosig. 
 
Jag hoppas att ni mår bra och har haft en minst lika bra lördag som jag har! Kram på er!
 
 
 

Febrigt internet

Publicerad 2014-05-24 00:56:59 i Allmänt,

Hej på er! Mitt internet har lite feber idag vilket är synd, hade tänkt blogga från datorn, lägga upp lite bilder och skriva om min första dag hemma och så. Nu blir det bara en kortare rapport. Idag har vi firat farsans födelsedag, farmor och Björn var här och Johan kom förbi. Det har i det stora hela varit en helt okej dag, men nu ligger jag här i min säng och känner mig tom och uppgiven. Inte gråta, inte gråta, inte gråta. Buhu vad emo jag känner mig. Men depression är fan jobbigt alltså. 

Jag hoppas att min internet fungerar bättre imorgon. Ha en bra natt nu! Kram på er

Den stora dagen

Publicerad 2014-05-22 12:24:59 i Allmänt,

God förmiddag! Jag ligger i min säng på sjukhuset och väntar på att klockan ska slå lunch, vilket är om 10 minuter. Idag är en stor dag, dags för utskrivning. Jag känner mig faktiskt redo. Det är väldigt blandade känslor, lite läskigt, ganska tråkigt att lämna alla här, rätt så spännande och roligt och sen totalt skrämmande och överväldigande. Men jag tror jag är redo. Det känns som att det är dags. Jag ska definitivt fira med en öl eller två! Vid poolen.. Mhm, that's what I'm talking about! 

Ha en superdag allihop, hör av er om ni också känner för en öl till kvällen! Kram



Klänning eller?

Publicerad 2014-05-21 08:23:34 i Allmänt,

Godmorgon allihop, klockan är 8 och solen skiner! Jag ligger i min säng på sjukhuset och funderar över om det är varmt ute eller om det bara ser varmt ut. Jag tror det är rätt varmt, det har det ändå varit dom senaste dagarna. Så till nästa fråga. Är det tillräckligt varmt för klänning? Jag kan inte direkt påstå att jag är en van klänningbärare, men det är något jag skulle vilja ändra på. Enkla sommarklänningar vill jag gå runt i hela sommaren, så varför inte börja idag? Men det är ingenting jag behöver bekymra mig om just nu, hade inte tänkt gå upp riktigt än och jag måste duscha innan jag går någonstans ändå.

Angående gårdagens blogginlägg så var det skönt att få skriva av sig lite, och tack till alla er som hört av er med stöttande sms och liknande! Det betyder mycket. Men nu är det nog dags att jaga tag i en duschslang så jag får duscha. Det är en spännande detalj härifrån, man måste be om en duschslang så personalen har koll så man inte hänger sig. 

Jag hoppas ni får en bra, solig försommardag allihop, kram på er!


Dags att börja leva igen

Publicerad 2014-05-20 15:33:16 i Allmänt,

Hej på er!

Jag vill börja blogga igen, det börjar kännas i mitt bloggarsinne.. Men saken är som sådan att jag har spenderat fyra månader på sjukhus, närmare bestämt på en allmänpsykiatrisk avdelning. Som jag skrivit om här förut så har jag något som kallas för agorafobi. Förra året var ett väldigt jobbigt år då det hände mycket, jag och Mattias flyttade isär, jag fick sparken, folk flyttade till andra delar av världen, det blev massa bråk hit och dit och så vidare, så till slut blev allt för mycket för mig och jag började utveckla fler och fler fobier. Jag tror sista droppen var när jag inte vågade vara ensam hemma längre. Barnvakt och 21 år. Inte okej, man känner sig stympad på något vis. All ens självständighet har tagits ifrån en och det blir väldigt svårt att se någon som helst mening med livet. Jag blev rädd för snön för den gjorde att jag kände mig instängd. Jag vågade inte somna för tänk om det snöade under natten och vi blev insnöade? Tänk om något hände som jag inte kunde hantera? Tänk om jag dör? Jag var jätterädd för att dö men jag ville inte leva mer. Inte om det skulle vara så, inte om jag skulle vara rädd hela tiden. Jag ville inget hellre än att bara somna och inte vakna mer. Så till slut stod jag inte ut längre och då blev jag inlagd på psyket. Det har varit väldigt lärorika, jobbiga, trevliga, underliga fyra månader, som jag nog kommer skriva mer om så småningom. Jag tycker att jag mår något bättre nu, jag sätter ett annat värde på mig själv och det känns inte riktigt lika hopplöst nu. 

Om två dagar ska jag skrivas ut. Det är lite läskigt, men det är dags. Så jag ber om ursäkt för min frånvaro både här på bloggen och som vän till er som ser mig så. Jag vill gärna försöka leva igen, blogga, umgås med vänner, kanske börja plugga så småningom, åka på äventyr, rida, laga mat. Så till er som kan förlåta min frånvaro, jag ber er att försöka hjälpa mig hitta fotfästet igen. Ett sms, ett telefonsamtal, en fika på stan, vad som helst. 

Och med det sagt så ska jag nu sluta låta så deprimerad och tråkig, jag hoppas att ni mår så bra ni kan allihop, att ni äter god mat, har mycket sex och trivs på jobbet/plugget.
Kram på er! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela