elliandren.blogg.se

En blogg om livet, framför allt mitt.

Aug. 31, 2013

Publicerad 2013-08-31 09:49:21 i Allmänt,

Godmorgon allesammans, hoppas ni har sovit gott! Det har inte jag, drömde massa mardrömmar och sånt jobbigt. Men men, det är så det är. Igår var i alla fall en väldigt bra dag! Jag och Mattias åkte till Stenungsund och shoppade. Jag behövde verkligen shoppa. Så nu har jag ett helt lager nya t-shirtar, tröjor och trosor, sjukt nöjd! Och ett par leggins... Borde kanske köpt fler, leggins är ändå något man använder typ jämt. Men nu har jag inte tid att sitta här och skriva, jag ska duscha och sen iväg och fira min äldsta bror som fyllde 30 för några dagar sen. Ha en bra dag allihop! Kram<3
 
Lite av kläderna:
 

Aug. 30, 2013

Publicerad 2013-08-30 00:35:55 i Allmänt,

Jag ligger i min säng och kollar på Tintin. Precis som jag gjorde när jag var liten. Ingenting har förändrats, men allt har förändrats. Jag vill bara vara liten igen.

Rise above

Publicerad 2013-08-29 12:10:39 i Allmänt,

Jag ser så mycket ilska hela tiden och det stör mig. Bekanta till mig som beter sig som om dom fortfarande gick i mellanstadiet, som spottar ut meningar som "jag tänker inte ta någon skit" eller lägger upp bilder och texter på facebook om hur orättvist dom blivit behandlade och hur dumma alla andra är. Vars enda mål i livet verkar vara att klura ut hur man ska göra livet miserabelt för dom som gjort en ont. Som sitter och tänker höga tankar om sig själva, tankar som att dom vore någon form av fallen hjälte. För fan människor, rise above någon jävla gång. Var den bättre människan. Ansträng dig lite till och höj dig över din miserabla, tragiska situation. Var en bra människa. Välj att vara en bra människa. Självklart kan man inte låta människor behandla en hur som helst, men ibland måste man bara göra det som är rätt, istället för det som känns rätt för stunden. Prata med varandra, i lugn samtalston. Säg saker som "Jag uppfattar det som..." istället för "Du gör såhär..." Höj inte rösten. Anklaga inte. Bara prata. 
 
"You have a love of humanity in your hearts! You don't hate! Only the unloved hate; the unloved and the unnatural"

Aug. 28, 2013

Publicerad 2013-08-28 15:33:18 i Allmänt,

God eftermiddag mina vänner. Jag hoppas att dagen är rättvis mot er och om den inte är det så hoppas jag att ni inte bryter ihop för det, det kommer fler dagar. Hur som helst, idag vill jag egentligen skriva om något viktigt men jag vet inte vad än så jag sparar nog det till senare... Sånt kan inte bara kastas fram, man måste få fundera lite först. Visseligen funderar jag ju hela tiden. Men ändå. Jag skriver sen:)

Aug. 28, 2013

Publicerad 2013-08-28 00:49:59 i Allmänt,

Idag har varit en bra dag. I alla fall sista halvan. Har spenderat kvällen med Alexandra och plötsligt känner jag mig inte riktigt lika ensam. Hon är verkligen underbar!

Just nu ligger jag i min säng, tänkte väl ge mig på att sova. Jag hoppas att det går bättre inatt och att Gustav kan tänka sig att sova någon annan stans än på mitt ansikte. Just nu leker han med Emmie så jag hoppas att dom tröttar ut varann och somnar på mattan. Sov så gott allihop, ha en bra dag imorgon och var så bra ni kan. Kram!

Aug. 27, 2013

Publicerad 2013-08-27 00:44:26 i Allmänt,

Så bra gick det med att vara jättetrött. Hur trött som helst hela dagen med världens spränghuvudvärk och en extrem längtan efter att ligga i soffan och kolla på den här månadens tv-serie och när jag äntligen fick mysa till det i soffan så försvann tröttheten. Så nu har jag tittat på närmare 10 avsnitt av Sex and the city och jag känner mig enormt ensam. Inte "å vad mysigt det skulle vara att ligga på någons axel och känna sig trygg och älskad"-ensam, även om det självklart inte hade varit fel, utan ensam på det sättet när det känns som att man inte har någon. Ingen som man hör ihop med. Ingen att vända sig till när allting känns skit, ingen man kan ringa oavsett tid på dygnet. Ingen man kan skämta med utan att känna sig nervös och awkward. Jag vill bara verkligen ha en kram. Och någon som lyssnar och ser. Men det är ju förstås bara en känsla, jag vet att jag inte är ensam. Och bara en känsla dödar mig inte.

Aug. 26, 2013

Publicerad 2013-08-26 20:34:50 i Allmänt,

Just nu finner jag mig själv i en situation som jag aldrig trodde att jag frivilligt skulle utsätta mig för. Jag sitter ute hos hönsen och bekantar mig med dom. Margareta och Rihanna är dom två bitcharna i hönsgården. Dom hackar en del på Magdalena och Agda. Gandalf och Prins Bertil håller sig lite undan bråket men Prins Bertil verkar vara ganska nyfiken på vem jag är. Även Agda har varit framme och hälsat några gånger. Trots att hon är minst så är Agda helt klart modigast. Lite roliga är dom ändå, dom där förbannade hönsen.

Jag gjorde sjukt god mat förut! Wok med lövbiff, nudlar, paprika, lök och broccoli (plus lite kryddor såklart) och en kall sås med ingefära, morötter, lime och honung till det. Så enkelt men så gott. Fy vilket ointressant blogginlägg det här är. Och fy vad jag är trött... Jag sov jättedåligt inatt för Gustav (min kattunge) bestämde sig för att hålla mig vaken hela natten. Det hade varit mysigt om jag inte hade varit så jäkla trött. Jaja, jag får väl gå in och lägga mig istället för att sitta här och klaga, det leder ju ingenstans. Kram på er!

Aug. 25, 2013

Publicerad 2013-08-25 20:57:11 i Allmänt,

Hej allihop, har ni haft en bra helg? Min helg har varit okej. Första helgen utan Oskar och Matilda. Det har varit lite småjobbigt, dom kommer faktiskt inte hem. Dom är inte bara på semester. Men, jag är en stor människa, jag har lipat klart! Idag har jag varit i garaget större delen av dagen, det var trevligt. Jag fick en glass, sjukt nöjd:) nu e jag med Tobbe och Mattias. Vi sitter i Tobbes vardagsrum och snackar skit. Ha det gött allihop! Kram

Aug. 24, 2013

Publicerad 2013-08-24 21:10:37 i Allmänt,

En dag ska jag flytta härifrån. Jag har inte riktigt bestämt mig för vart än, men någonstans litet och mysigt. Utkanten av en gammal engelsk by kanske... Ni vet en sån där med lite morden i midsommer-känsla, fast utan morden helst. En liten stuga med äppelträd i trädgården. Inte allt för långt ifrån en sjö eller kanske havet. Jag ska bli bättre på att sköta om växter så jag kan ha ett riktigt trädgårdsland. Och varje söndag ska jag baka en paj och ställa i fönstret. Inte för att jag vet varför man ställer sin paj i fönstret... För att svalna antar jag. Och för att det ser så himla mysigt ut.

Aug. 22, 2013

Publicerad 2013-08-22 15:48:28 i Allmänt,

Idag har jag totalrensning av min garderob. Har slängt jättemycket och tömt hela garderoben och torkat ur den. Känner mig sjukt duktig men jäklar vad tråkigt sånt är alltså. Igår däremot var jag på bio med Tobbe!:) vi såg den där Percy Jackson, Sea of monsters. Den var helt okej ändå. Fast vi såg den i 3D, jag hatar 3D. Tycker bara man får ont i huvudet och allting är dubbelt. Sjukt jobbigt. Och glasögonen är obekväma. Men ändå:) och det gick bra, ingen panik alls. Men nu, back to the cleaning. Ha det bra allihop! Kram<3

Aug. 21, 2013

Publicerad 2013-08-21 15:49:18 i Allmänt,

Hej hej allihop, jag hoppas ni mår bra! Själv mår jag fint, har spenderat dagen på vårdcentralen. Blir ju yr och svimmar ibland så tänkte bara kolla om dom hade någon bra förklaring, brist på något eller så. Men hon trodde inte att jag hade brist på något, så dom kollade mina blodvärden och dom var bra. Om det inte blir bättre med tiden så skulle vi göra en lite grundligare undersökning men det tror jag inte ska behövas. Jag tror att det bara varit en omtumlande period, man sover konstigt och äter inte regelbundet och så.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, städa min garderob och sen är nog mamma hemma så då ska vi laga mat. Funderar på att baka något också:) det är definitivt dags att baka något åt evo-killarna i alla fall. Ha en fortsatt bra dag!:) kram

Aug. 20, 2013

Publicerad 2013-08-20 17:57:39 i Allmänt,

Idag kommer morsans skotska jobbarkompis Mary hit och vi ska äta något som jag tycker verkar helt fruktansvärt, nämligen haggis. Fårinälvor. Alltså hjärta, lever, lunga osv som man då malt och stoppat i magsäcken som fungerar lite som korvskinn. Alltså nej. Nej nej nej. Men det vore tydligen en förolämpning att inte ens smaka. Woooh, mentala förberedelser.

Aug. 19, 2013

Publicerad 2013-08-19 12:25:20 i Allmänt,

Nu har jag gråtit klart så idag kan jag vara en lite större människa och vara glad för Oskar och Matildas skull. Jag undrar hur dom har det... Så spännande allt måste vara! Och vad roligt att få upptäcka en helt ny stad och bara det att bo i en egen lägenhet. Man blir ju sugen på att flytta själv!

Idag när jag vaknade så var det så himla mysigt i sängen så jag hade egentligen ingen lust att gå upp, men det är faktiskt på tiden att jag börjar få in lite rutiner igen. Och jag måste ta tag i det här med jobbsökande... Så jag gick i alla fall upp till slut och gav mig ut på en riktig långpromenad i skogen med Ebba. Nu ska jag äta frukost och sen ska jag rida båda hästarna. Sen har ja skjutit på det här med jobb alldeles för länge, så då ska jag börja ta tag i det. Jag tror jag skjuter det framför mig hela tiden för att det känns läskigt. Som att jag inte kommer klara av något ändå. Men det gör jag ju förstås, jag är ju inte dummare än någon annan. Ha nu en bra dag allihop, det ska jag i alla fall försöka med! Kram<3

Aug. 18, 2013

Publicerad 2013-08-18 12:15:58 i Allmänt,

Idag flyttar Oskar och Matilda till Linköping. Jag är inte en tillräckligt stor människa för att vara glad för deras skull idag. Idag tänker jag gråta hela dagen tills det ligger snorpapper på hela golvet och allt mitt smink har försvunnit. Sen tänker jag sluta och då får det vara bra. Då ska jag sluta tycka synd om mig själv och vara glad för deras skull. Nu ska jag älta hur orättvist det är att just jag är fast här i Kungälv med jävla agorafobi så det inte är så enkelt som att bara åka och hälsa på dom. Sen tänker jag sura över att jag också vill börja plugga men inte kan, av samma jävla anledning. Inte än i alla fall. Och när jag surat klart över det så ska jag gråta i förtvivlan för att dom inte är kvar.
Jag är en liten, liten människa idag.

Finbesök från gotland!

Publicerad 2013-08-17 15:44:51 i Allmänt,

Min underbara vän Emelie, hennes son Melvin och Emelies fästman Andreas är här på besök. Dom kommer från Gotland så dom dagarna dom är i Göteborg så bor dom i våran husvagn. Det är väldigt trevligt:) på dagtid upptäcker dom vår trevliga stad och kvällarna spenderas med oss. För tillfället är dom iväg på universeum så jag spenderar den här dagen med att städa. Fick världens ryck igårkväll och bestämde mig för att det var dags för storstädning. Är inte riktigt klar än men energin börjar ta slut... Har vridit på min säng så nu känns det som att jag har mer plats i rummet. Det har jag förstås inte men det känns bra ändå. Men nu ska jag fortsätta! Ha en bra eftermiddag och kväll! Kram<3

Aug. 15, 2013

Publicerad 2013-08-15 15:07:42 i Allmänt,

Det fascinerar mig ofta hur lite man egentligen vet om människorna runt omkring en. Det känns fantastiskt och skrämmande på samma gång. Men jag har upptäckt att ju mer jag pratar med folk och får veta deras historier, desto oftare dyker Einsteins citat "a question that sometimes drives me hazy, am I or the others crazy" upp i huvudet.

Aug. 13, 2013

Publicerad 2013-08-13 11:48:29 i Allmänt,

Godmorgon från mig och mitt morgonkaffe! Vi hoppas att livet behandlar er bra en dag som idag... Själv så mår jag faktiskt inte helt bra. Vaknade med en fruktansvärd huvudvärk och treon jag tog mot det spydde jag nästan upp. Undrar hur det kommer sig för jag känner mig inte sjuk i övrigt. Kallt är det också. Nu kliar det faktiskt lite i fingrarna efter att få sticka en mysig mössa eller halsduk. Kanske är det som får bli dagens projekt! Kram på er nu!

Svart hår

Publicerad 2013-08-12 14:34:13 i Allmänt,

Jag har under en tid gått i tankarna att skaffa rött hår men jag tror jag skiter i det. Fan, ge mig tillbaka mitt svarta hår nu, det trivdes jag bäst i! Just nu är det mörkbrunt som skimrar i rött och det är väl helt okej det med, men svart känns ändå mer rätt. Jag har säkert ändrat mig om en vecka. Meningsfullt inlägg om mitt hår.

Förberedelser

Publicerad 2013-08-11 13:35:19 i Allmänt,

Hej mina vänner... Ledsen för så lång frånvaro. Jag sitter här och funderar lite över hösten och jag tänkte att kanske har ni, liksom jag, lagt märke till att graderna sjunkit en del och att träden har börjat anta en något gulare nyans. Och det är för er som lagt märke till detta och som inte känner er riktigt redo för hösten än som jag skriver det här inlägget.

Jag funderar över det som jag faktiskt uppskattar med hösten. Visst det blir kallare och regnet blir mer påträngande och kommer oftast inte uppifrån utan från sidan. Paraplyer hjälper inte och converse kan man ju glömma. Men det finns små ljusglimtar här och där att hämta. För er som tycker om matlagning så är hösten alldeles perfekt. Man kan stå i köket i flera timmar och göra goda grytor och värmande soppor samtidigt som man lyssnar på sin favoritmusik. Och finns det något mysigare än att tända ungefär en miljard ljus runt omkring sig och titta på sina favoritfilmer medan man hör hur det blåser eller kanske till och med stormar utanför? Sen har vi ju de sällsynta men underbara höstmornarna, då luften är frisk och solen skiner, allting lyser i gult och rött och marken i skogen känns mjuk under ens fötter när man går. Sen när vintern närmar sig och det blir kallare får man ha mysiga mössor och vantar på sig. Och så kommer till slut december som är fylld av glögg, lussekatter, pepparkakor, julmust och julmusik. Och snö, vilket inte är en personlig favorit för mig, men en mycket bra sak för mina mer bilintresserade vänner som tycker om att leka av sig i snön med sletna bilar dom köpt som dom inte behöver vara rädda om. Så kommer julafton med sin värme, alla julklappar och julmat. Och Kalle Anka. Sen är det nyårsfest med god mat, raketer och löften man aldrig håller. Vissa börjar gymma men slutar efter en vecka. Andra rör inte en cigarett på i alla fall två dagar. Till slut står vi där igen. Det är vår. Vi överlevde.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela